Reis tilbake til Gotland

En tur til Gotland?

Når du ankommer Gotland med ferje, er middelalderbyen Visby som har en ringmur rundt seg, det første du møter. Denne byen står på UNESCOs liste over Verdensarv. Visby er Gotlands eneste by, men til gjengjeld har du mye i vente: På sommeren er de lave småhusene fullstendig dekket av et hav med roser, og i byen ses høye tårn og spir, skyggefulle buer i gatene og brosteinsbelagte gater som snirkler seg bortover med gammeldagse forretninger hele veien. Mest sannsynlig ble adjektivet ”sjarmerende” oppfunnet for å beskrive denne byen.

Finn din favorittplass

Tar du turen skal du kapre deg en plass på en av mange kafeene og spisestedene og nyte de middelalderske omgivelsene fullt ut. Bestill en moderne kopp kaffe og Gotland-spesialiteten safranpannekake; en safranpannekake toppet med røde bær og krem. Ting som står på listen over hva du er nødt til å gjøre mens du er her, er å spasere rundt hele den 2 kilometer lange bymuren. Slik kommer du tett innpå et av middelalderens mange vidundere. Pass også på å besøke Visby Domkyrka for å ta en nærmere kikk på en arkitektonisk perle fra 1200-tallet. Et smart tips er å besøke Gotland Museum i Visby; stikkord er flott innblikk i øyas fasinerende historikk.

En annen super attraksjon på Gotland, er Sudret og Fårö der du finner gigantiske monolitter - naturlig kalksteinpilarer som stikker stolt opp langs kystlinjen. Hvis du er interessert i filmskaping, vil du også elske Fårö som er det tidligere hjemmet til den verdensberømte svenske filmregissøren Ingmar Bergman.

Det kan jo også nevnes at Gotland har mer enn 800 kilometer med kystlinje til sammen, og om sommeren inviterer jo det til sol og bad, herlig strandliv, piknik i det fri og himmelsk avslapning.

Besøk Destinasjon Gotland for mer informasjon

Opplevelser på Gotland

Sjekk ut noen av disse

Gotland

42000

kulturminner

80

mil kyst

Flest

soltimer

Sykkel

veier

Din guide

Hvor i Sverige?

Gotland

Best Western Gotland, Strand Hotel

Best Western Gotland, Strand Hotel

Bo fint på Gotland

Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

Moderne hotell i et middelalder-hus

Destination Gotland

Destination Gotland

Opplev noe av det beste fra Gotland

Gotlandsflyg AB

Gotlandsflyg AB

Tilbake til Gotland med Gotlandsflyg

Hansa Incoming

Hansa Incoming

Opplevelsestilbyder på Gotland

Scandic Visby

Fakta

Antall rom
214
Avstand by
1 km
Avstand flyplass
3 km
Relax
Ja
Wisby Strand Congress & Event

Wisby Strand Congress & Event

Nordens mest inspirerande mötesplats!