Landskap som byr på gode golfopplevelser

Golf i Småland

Småland rommer hele Kronobergs län, store deler av Jönköpings län og i tillegg fastlandsdelen av Kalmar. Landskapet rommer dype skoger, duvende enger og glitrende sjøer tvers gjennom. Setter du kurs for denne regionen, venter det med andre ord mange trivelige golfoverraskelser.

Smålands store variasjoner

En av de mest kjente byene i Småland, er universitetsbyen Jönköping. Byen er et mekka for golfere, og byr på baner som Jönköpings GK, Hooks GK og sagnomsuste Sand GC. Mens førstnevnte byr på en nydelig parkbane, kan Hooks GK vise til både parkbane og skogsbane. Med links og perfekte spilleforhold topper selvsagt Sand GC opplevelsen.

Også utenfor Jönköping fins det flere gode baner. A6 Golfklubb har tre 9-hullssløyfer med skiftende karakter. Ryfors Golfklubb ligger knappe tre mil fra Jönköping, og er en kombinert park- og skogsbane som rommer både vannhinder og spennende nivåforskjeller. Og på Wiredaholms Golf & Country Club oppleves et typisk smålandsk naturlandskap i form av en kombinert park- og skogsbane som gir flust av utfordringer.

Cirka 60 kilometer sør for Jönköping og 110 km nord for Halmstad, ligger Isaberg Golfklubb. Anlegget med to 18-hullsbaner er midt i blinken for de som søker variasjon. Begge baner er plassert i kombinert park- og skogsterreng, men designet er vidt forskjellig. Noen av hullene har mye vann i spill, og dermed får en lett assosiasjoner til seasidebaner. Følelsen forsterkes ytterligere ved at golfklubben ligger ved Hammarsjön og Nissan.

Links i innlandet, baner ved sjøer, hull som er rammet inn av gammel skog og vakre parkanlegg? Jo, det dekker perfekt hva en golfer finner i eminente Småland. Og hvis du føler sulten melde seg og vil føle pulsen på regionens hjerte etter en runde eller to med golf, da kaster du deg over restaurantene, gårdsbutikkene og delikatesseforretningene som fins rundt hver eneste sving. Signaturretter for regionen er Krösamos, ostkaka og Vätternrøye med romsaus og nypoteter – med retten isterband som selveste juvelen i kronen.

Din guide

Hvor i Sverige?

Småland

Ädelfors Guldvaskning

Ädelfors Guldvaskning

Bli en gullgraver!

Gunillaberg

Gunillaberg

Opplev kunsten og alt det andre

Hooks Herrgård

Fakta

Overnatting
Ja
Restaurant
Ja
Spa
Ja
Golf
Ja
Hotel Amalias Hus

Fakta

Avstand Oslo
43 mil
Antall rom
19
Booking året rundt
Ja
Husqvarna Fabriksmuseum

Fakta

Inngang voksen
60 SEK
Guidet tur
Ja
Butikk
Ja
Kafé
Ja
Restaurang Sjön

Åpningstider

Man-fre
Lunsj: 11:30-14
Ons-tor
18-21
Fre
18-
Lør
12-15 & 18-
Teleborgs Slott

Fakta

Avstand Oslo
52 mil
Antall rom
29
Booking året rundt
Ja