Gotland er en barnevennlig øy.

Et øyparadis for de minste

Del artikkelen her

Gotland har småbyidyll, strandliv, sykkelstier, Pippi Langstrømpes Kneippby, Vikingby i Tofte og Medeltidsvecka i august. Pluss mye mer! Her presenteres noen morsomme aktiviteter for hele familien.

Lek fra morgen til kveld i Kneippbyn

Bare tre kilometer fra Visby ligger sommer – og vannlandet som du ikke har lyst til å reise hjem fra. Her er det flere basseng, vannsklier og mye moro for både liten og stor. Er du en Pippi-fan må du ikke gå glipp av huset Villa Villekulla fra Pippi-filmene. Dette huset og mer finner du i lekemuseet på Kneippbyn.

En tur tilbake til middelalderen

Opplev Tornerspelen i Visby. Med ringmuren som kulisse rir ridderne inn på hester, flaggene vaier og gjøglerne underholder. En skikkelig spennende og underholdende opplevelse verdt å få med seg. Tornespelen foregår på flere plasser rundt om på øya. Les mer her

Gotland fra hesteryggen

På Gotland finnes det flere arrangører for deg som vil prøve å ri. Du kan velge mellom flere hesteraser og få en fin opplevelse av øya fra hesteryggen. Gotland’s hvite veier og varierende landskap gir opplevelsen det lille ekstra.

Slipp kreativiteten løs

Gotland er kjent for sine mange kunstnere og keramikk finner du over hele øya. På Etelhems krukmakeri får barna selv prøve seg på dreiemaskinen og se om man klarer å skape noe av keramikken. Her får fantasien og kreativiteten fritt spillerom og det man skaper får man selvfølgelig lov til å ta med seg hjem.

På Gotland kan du sykle langs kyststien, bade, surfe og spille golf, men hvis du vil gi barna litt ekstra å bryne seg på, tar du dem med til Mix Ranch som tilbyr fotballgolf, basseng, minigolf og lekepark. Et smart sistetips: Legg inn impulsive stopp på gårdsbutikker og besøksgårder underveis – det gir ungene både en smak av økologisk jordbruk og en titt på de typiske gotlandske fårene.

Finn og se flere aktiviteter og arrangementer på Destination Gotland sine nettsider her


Anbefalte aktiviteter

 • Hemavan Tärnaby

  Enestående skikjøring på Nord-Sveriges største skisted.

  Les mer her
 • Dalahesten

  Den flotte hesten er Sveriges nasjonalsymbol.

  Les mer her
 • Hällåkra Vingård

  Lager nordisk vin med særegen karakter.

  Les mer her
 • Universeum

  Mye moro på Nordens største opplevelsessenter.

  Les mer her
 • Rundreise: Familie

  Guide til familieattraksjoner i Sør-Sverige.

  Les mer her