Kanskje litt grønnere på den andre siden

Spill golf i Sverige!

Del artikkelen her

Golfspillere finner stor geografisk variasjon i Sverige. Mye av landet er dekket av skog. I sør dominerer landbruket, mens det blir mer skog når man beveger seg nordover. I vest dominerer fjell og kupert terreng. 15 % av Sverige ligger nord for polarsirkelen.

Golfspillere i Sverige har tre hovedtyper bane å spille på:

  • Parkbane
  • Skogsbane
  • Kombinasjon park- og skogsbane Parkbanene finner vi ofte på tidligere jorbruksarealer. De er designet etter de klassiske engelske parkbanene og er velpleide. Som regel er de lette til middels vanskelige, og de fleste befinner seg i et mer åpent landskap. 

Skogsbanene utnytter bakkene og skogen i Sverige. Skogsbanen er som regel omgitt av trær og krever presise slag. Til gjengjeld er det mye flott natur å beundre mens du går til neste slag. 

De fleste golfbanene i Sverige er imidlertid kombinerte park- og skogsbaner der spilleren opplever både lanstrakte enger og skog. Langs kysten i Sør-Sverige, der det er mye sand, fins det flere linksbaner. Noen baner bruker beskrivelser som ”linkslignende” eller ”linksstil”. Det skyldes mer bunkertypen og et åpent banelandskap enn det faktum at de ligger nær kysten.

Golfsesongen i Sverige

Svenske golfbaner er som regel medlemsbasert, men det er enkelt for golfturister å bestille starttid på de fleste golfbanene. I motsetning til medlemsbaserte golfbaner i mange andre land er svenske golfbaner åpne for gjestespillere.

De som kommer til Sverige for å spille golf, kan bestille starttid på golfbaner over hele landet gjennom sitt reisebyrå eller hotell. Det er også mulig selv å bestille starttid på golfbanen. Alle golfbanene er lette å bestille på forhånd, enten på telefon eller via Internett.Golf er rimelig i Sverige sammenlignet med andre europeiske land. Som regel er det dyrere i helgen enn på hverdager. Mange steder i Sverige kan man få spillepakker med flere golfbaner i et område til en rimelig pris.Svenskene har lang sommerferie. Golfbanene sør og vest i landet er populære både hos svenske og utenlandske golfere. Du vil oppdage at golfklubber i Sverige har alle fasiliteter, herunder pro shops med stort utvalg, gode restauranter og treningsfasiliteter. Den svenske sommeren er varm og lys. Golfturister vil også oppdage at golfbanene byr på flotte spilleforhold, fine utfordringer og vakre omgivelser.