Velkommen til Dalarna

Svensk idyll for hele familien

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Den karakteristiske rødfargen heter faktisk Falurød på folkemunne. Og det er nettopp Falun som er Dalarnas hovedstad. En av byens største attraksjoner er Falun Koppergruve; med museum, særdeles sjarmerende omgivelser og gruvesightseeing har den kapret en plass på UNESCOs verdensarvsliste.

Ønskes høyere puls, er Orsa Grönklitt, Idre Fjell og Sälen helt råe steder for sykling, turer, fiske og padling. Om fornøyelsesparker er målet, innfrir Orsa Rovdjurspark, Nisseland og Leksand Sommarland barnas drømmer på et blunk. Det finnes også fine bademuligheter med langrunne strender, og overnattingsmuligheter med alt fra førsteklasses hotell til koselige B&B og et 40-talls campingplasser. – Velkommen til Dalarna!

Velkommen til Dalarna

Hva vil du gjøre?

Velkommen til Dalarna

Hva vil du gjøre?

#VisitSweden anbefaler i Dalarna

Andre opplevelser