På skieventyr i Lappland

Björkliden

Del artikkelen her

Langt mot nord i Sveriges sagnomsuste Lappland – 250 kilometer nord for polarsirkelen – finner du den lille eventyrperlen Björkliden. Her lokker unike opplevelser i det vakre arktiske snølandskapet og den frostklare polarnatten.

Naturen rundt skiområdet består av en fantastisk og vidstrakt villmark med vakre sjøer og fjell. På grunn av den ekstremt nordlige beliggenheten går ikke solen ned på omtrent 100 dager i perioden fra mai til juli. Lappland er en av Europas få resterende ekte villmarker og er i seg selv en stor opplevelse å besøke!

På alpint i Björkliden

Björkliden lokker med unike opplevelser i det vakre arktiske snølandskapet og den frostklare polarnatten. I de tidlige sommermånedene, særlig i mai, kan du oppleve midnattsskikjøring i selskap med den gylne solen.

Skiområdet har 24 bakker, som betjenes av 5 heiser, hvorav to er barnvennlige heiser, som selv de aller minste kan håndtere. Det er utfordrende utforkjøringer for de erfarne, såvel som lette bakker til barn og nybegynnere. Naturligvis er det også mange muligheter for å nyte det unike landskapet på langrennsski. I Björkliden tilbys mange ulike former for skiløyper, men det er særlig mulighetene for off-pist som er eksepsjonelle og fortjener ros. Off-pist blir faktisk ikke bedre enn i disse arktiske høyfjellsomgivelsene langt oppe i polarsirkelen!

Aktiviteter i Björkliden

Alt behøver dog ikke være ekstremt i denne destinasjonen, stedet er også barnevennlig og egner seg svært godt til familieturer. Det finnes skiskole for de små, samt masse av alternative muligheter for morsomme opplevelser. Hva med for eksempel å prøve isfiske, kjøre hundeslede eller dra på snøscooter-safari? I Björkliden vil hele familien finne ekte snøeventyr i et vaskekte vinterparadis!

Overnatting

Naturen rundt skiområdet består av en fantastisk og vidstrakt villmark med vakre sjøer og fjell. På grunn av den ekstremt nordlige beliggenheten går ikke solen ned på omtrent 100 dager i perioden fra mai til juli. Lappland er en av Europas få resterende ekte villmarker og er i seg selv en stor opplevelse å besøke.
I Björkliden er det flere forskjellige muligheter for overnatting. Du kan bo på det sjarmerende Hotell Fjället, som har mange ulike romtyper å velge i. Er du mer interessert i å bo i en egen hytte, kan du booke deg inn på en av hyttene i hyttebyen eller en av de ekstra store hyttene, Solhyllan eller Gammelgården skilodge.
Ønsker du et billig alternativ, kan du booke plass på vandrerhjemmet. Se alle muligheter for overnatting her.

Slik kommer du til Björkliden

 • SAS flyr fra Oslo og Trondheim til Kiruna
 • Norwegian flyr fra Oslo til Kiruna
 • Fra Kiruna lufthavn er det ca. 1,5 time til Björkliden (Riksgränsen) (Les mer her)
 • Det går både tog og buss fra Narvik til Björkliden (Riksgränsen)

Les mer om Björkliden

www.bjorkliden.com

Skiinfo

Antall bakker
25
Antall heiser
5
Barneområde
Ja
Fallhøyde:
538 m

Skiinfo

Les mer

Inspirasjon fra

Björkliden

 • Skiferie med barn

  Vi guider deg til de beste skistedene for barn!

  Les mer her
 • Afterski i Sverige

  Bli med på live-musikk og hygge på afterski!

  Les mer her
 • Off-pist i Sverige

  Slå deg løs i puddersnøen på off-pist i Sverige!

  Les mer her
 • Snowparks i Sverige

  Sveriges snowparks er fylt med lek og moro!

  Les mer her
 • Skisikkerhet

  I Sverige er sikkerhet alltid en prioritet.

  Les mer her