Opplev Nordens Alper

Åre

Del artikkelen her

Skisportsstedet Åre består av de fem områdene Åre Björnen, Åre By, Rödkullen, Tegefjäll og Duved. Også for barnefamiliene er Åre Björnen en skikkelig perle. Hytter og leilighetskomplekser ligger like ved løypene, og barna er i sentrum hele tiden.

Rödkullen, Tegefjäll og Duved byr naturligvis også på kjempebra muligheter for barnefamiliene. Dere finner masse morsomme aktiviteter og barneområder, samt veldig gode fasiliteter både under skikjøringen såvel som til pausene.

PÅ ALPINT I ÅRE

Åre er uten tvil det skiportstedet i Norden som likner mest på Alpene. Med sine 11 nedfarter og 41 heiser er det rikelig med utfordringer for alle type skikjørere, både de som har mye erfaring og mange kilometer i beina, og de som skal prøve alpint for aller første gang.

Området ved Åre By byr på de mest utfordrende skiløypene, og det er også herifra man tar heisen opp til toppen av Åreskutan som ligger 1420 meter over havet. Her er utsikten nydelig og skiløypene er helt fantastiske, både i og utenfor løypa. Det er ingen tvil om at dette - i mer enn en forstand - er "høydepunktet" for den erfarne og kresne skikjøreren.

PÅ LANGRENN I ÅRE

Åre er eksepsjonelt godt tilrettelagt for langrenn. Det finnes både lange og korte løyper for alle nivåer. Skal barna prøve langrenn for første gang eller du selv er litt vaklevoren på skiene, så anbefales Bjørnen i den østlige delen av Åre. Her er sporene lagt opp i ulike sløyfer, som starer og slutter på samme sted slik at man selv kan bestemme hvor mange runder man har lyst til å ta. Den mer erfarne langrennsløperen bør ta turen til Valådalen. Her det finnes 40 km med løyper som brukes flittig av både toppatleter og landslagsutøvere.

LES MER OM ÅRE

Åres side på Skistar.com

Skiinfo

Antall løyper:
100
Antall heiser:
42
Langrennsløyper:
Ja
Snowparks:
Ja
Største fallhøyde:
890m

Skiinfo

Les mer

Inspirasjon fra

Åre

 • Skiferie med barn

  Vi guider deg til de beste skistedene for barn!

  Les mer her
 • Afterski i Sverige

  Bli med på live-musikk og hygge på afterski!

  Les mer her
 • Off-pist i Sverige

  Slå deg løs i puddersnøen på off-pist i Sverige!

  Les mer her
 • Snowparks i Sverige

  Sveriges snowparks er fylt med lek og moro!

  Les mer her
 • Skisikkerhet

  I Sverige er sikkerhet alltid en prioritet.

  Les mer her