Opplev vakker natur

Flotte turer i Vest-Sverige

Del artikkelen her

Vest-Sverige har kanskje ikke de høyeste fjelltoppene. Men fylket har massevis av råkule tema-turstier med spennende innhold.

Fem smarte tips for turgåere

  1. Velg rett turtøy. Bruk ullundertøy som både puster og varmer.
  2. Ikke bruk helt nye sko. Gnagesår kan ødelagge enhver tur, så gå inn skoene før du legger ut på langtur.
  3. Ikke bær for tungt – ta med kun det nødvendigste. Ømme skuldre er slitsomt å gå med.
  4. Bruk sunn fornuft. Ta med et lite førstehjelpsskrin, litt ekstra mat og ekstra tøy. Håp på det beste, forbered deg på det verste – fortell noen hvor du går hen.
  5. Gå tur mellom overnattingssteder. Unn deg en god seng, deilige måltider, og en varm dusj underveis. Selskapet ”Vandre utan packning” i Bohuslän legger opp supre turer der du bærer minimalt med baggasje


Bohusläns desidert beste

Bohuslän ligger rett over grensen. Her gjør du smart i å sikte deg inn mot Soteleden, Kyststien med Kosterøyene og vandring i Camilla Läckbergs mysterier og i Ingrid Bergmans fotspor i Fjällbacka. Soteleden er Sveriges svar på italienske ”Cinque Terre”. Stikkord for hva som oppleves? Natur, sjø, helleristninger og magisk utsikt. Stien er 70 km lang, og du kan starte ved Ramsvik Stugby og Camping, Ramsvik Övergård eller den helårsåpne dyreparken Nordens Ark. Soteleden er inndelt i kortere etapper, så sikt deg gjerne inn mot Smøgen, Kungshamn eller Hunnebostrand også.

Guidetur gjennom Camilla Läckbergs mysterier

Vil du gå tur langs hav og skjærgård, kan du velge Kyststien. Den går helt fra Oslo til den sørlige delen av Tjørn, og inkluderer også Kosterøyene. Fra Valfjellet på Syd-Koster er det utsikt over hele Kosterhavets skjærgård. I Fjällbacka kan du ta guideturer i fotsporene til krimforfatteren Camilla Läckbergs mysterier. Du kan også vandre i den verdensberømte svenske skuespilleren Ingrid Bergmans fotspor. Ingrid Bergman tilbrakte mange somre i Fjällbacka og var veldig godt likt av lokalbefolkningen. Klatre opp til Vetteberget der Ronja Røverdatter ble spilt inn. Eller ta ferje ut til Väderöarna som har Sveriges vestligste tursti. Den er ikke absolutt ikke lang, men knallgod!

Opplev Dalsland til fots

Nord i Vest-Sverige ligger det irrgrønne landskapet Dalsland. Pilgrimsstien og Tresticklans nasjonalpark er godt bevarte hemmeligheter for mange nordmenn til tross for kort avstand fra Norge. Pilgrimsleden er 10 mil lang, og har vært brukt av pilegrimer på vei til Nidaros gjennom århundrer. Underveis passerer du Dalslands kanal, opplever fresh og urørt natur og kan overnatte på en lang rekke steder. Edsleskogs Wärdshus er perfekt å stoppe ved for et måltid.

Les mer om vandring i Vest-Sverige.

Velkommen!

Anbefalte aktiviteter


Andre opplevelser

Bli kjent med Vest-Sverige