En perle i Dalarna

Tällberg

Del artikkelen her

Tällberg, en liten by med stor tiltrekningskraft. Her møtes mennesker fra hele verden, her møtes tradisjoner og framtid. Og framfor alt, her møter du deg selv.


Tenk at en gammel landsby midt i Dalarna kan utvikles til en så viden omtalt perle... men slik går det med en by som serverer gjestvennlighet, skjønnhet og milelang utsikt over sjøen Siljan. Tällberg, mellom Leksand og Rättvik, tilbyr ettertraktede verdier som naturopplevelser, stillhet og stjernebestrødd nattehimmel. Fra lang tid tilbake har Tällberg fungert som et pusterom og en inspirasjonskilde for kunstnere, forfattere og komponister – og øvrige besøkende fra alle verdens hjørner. Du bor på et av byens åtte hotell, alle med unik karakter og historie, samtlige med restaurant og standard av høy klasse. På noen av hotellene finnes også spa-avdelinger hvor man kan få et lite pusterom i hverdagen og nyte litt egentid. Skal du på konsert på den unike konsertarenaen Dalhalla? Ja, da passer det perfekt å overnatte på en av hotellene i Tällberg.

Tross sin lille størrelse tilbyr byen masse å oppdage hvis du legger ut på en tur. Legg merke til de vakre detaljene på gårder og hus, titt inn i trivelige butikker og handle moderne design og tradisjonelt håndverk med deg hjem. På Hotell Klockargårdens tun kan du på sommeren se håndverkere i arbeid. Ett tips for kunstinteresserte er å gå på utstilling i Greenverket og beskue verk av Zorn og Carl Larsson, Picasso og Chagall med fler. Om du går opp den bratte trappen Holgattu kommer du til Holens gammelgård, kunsteren Gustaf Ankarcronas livsverk. Gården er åpen på sommmeren med guidede turer, kaffestue og dansekvelder med tradisjonell leikaring.

Den lett tilgjengelige naturen er en av byens store fordeler. Gå på tur i Digerbergets naturreservat eller opplev Tällbergsstranden med badeplass, camping og turstier ved vannet. Om du spiller golf er Tällberg et bra alternativ, med sin nærhet til en ni-hullsbane med fantastisk utsikt over Siljan.

Tällberg er et perfekt reisemål uansett tid på året – like nydelig vinter, vår, sommer og høst!

Les mer om Tällberg her

Velkommen til Dalarna!

Anbefalte aktiviteter


Opplev mer

Bli kjent med Dalarna