Velkommen til Stockholm

Södermalm

Del artikkelen her

Södermalm - også kalt bare Söder - har utviklet seg til en av Stockholm hotteste nabolag. Stemningen er avslappet, kreativ og trendy, og nabolaget tilbyr et mylder av vintage-, fashion- og designbutikker. I tillegg til mindre småbutikker og gallerier blandet med en overflod av steder å spise og drikke. Mange av dem ligger i stilbevisste SoFo (South of Folkungagatan), Hornstull og Mariatorget. Söder tilbyr også mange parker og fantastisk panoramautsikt over byen.Urban Deli

Urban Deli møter deg med et åpent, velkomment og trendy konsept som minner om New York. I denne kombinerte matbutikken, baren og restauranten kan du nye nydelig mat i herlige omgivelser. Menyen er variert og her kan du nyte både frokost, lunsj og middag. Adresse: Nytorget 4.

Pärlans Konfektyr

Pärlans Konfektyr er SoFo sin søteste og ikke minst stiligste godteributikk. Kom inn og bli tatt med rett tilbake til 1930-tallet. De delikate karamellene blir laget etter en gammel oppskrift og inneholder kun naturlige ingredisenser. Prøv en av de nyeste smakene mens du nyter lyden av jazz fra høyttalerne. Adresse: Nytorgsgatan 38.


Hornstulls Marknad

Hornstulls Marknad er en av Stockholms mest populære søndagsaktiviteter. Dette utendørs gatemarkedet strekker seg langs vannkanten i vestlige Södermalm. Her finner du et utvalg av vintage og second-hand, kunst, food-trucks og andre ting som man forbinder med et ordentlig gatemarked. Åpent hver søndag fra klokken 11:00 til 17:00, april til oktober. Adresse: Hornstulls Strand.


Tjoget

Tjoget er en spennende kombinasjon av restaurant, vinbar og klassisk "barber shop" – alt under samme tak. Restauranten, Linje Tio, tilbyr en avslappende og livlig bar som raskt har blitt populær blant de hippe Hornstull beboerne. Adresse: Hornsbruksgatan 24.

Nook

Restaurant Nook har en meny med fokus på enkle retter med høy kvalitet. Her møter milde koreanske smaker skandinaviske råvarer. Kjøkkenet er inspirert av både street-food og fine-dining, og resultatet er førsteklasses smaksopplevelser til en rimelig pris. Adresse: Åsögatan 176.


Marie Laveau

Helt siden begynnelsen har Marie Laveau vært en favoritt i Stockholms uteliv. Marie Laveau tiltrekker seg gjester med sin livlige klubbscene, stor bar og en flott restaurant. Marie Laveau nattklubb, som ligger i underetasjen, er en av Stockholms mest populære. Adresse: Hornsgatan 66.

Södra Teatern

Terrassen på Mosebacke Square tilbyr en av de mest fantastiske utsiktene over Stockholm. Baren inne er like spektakulær med sin opprinnelige innredning fra forrige århundre . Södra Teatern er et populært sted i Stockholms uteliv med live musikk flere ganger i uken og en stor blanding av ulike stiler. Adresse: Mosebacke torg 1-3.

Skinnarviksberget

Skinnarviksberget er et av de høyeste punktene i Stockholm sentrum, og leverer derfor en av de aller vakreste utsiktene i byen. Det er også et svært populært sted for piknik og fester under åpen himmel. Parken i bunnen av bakken har en liten lekeplass og en utendørs kafé hvor du kan nyte en lett lunsj eller en iskrem i en av hengekøyene. Tar du den 500 meter lange stien Monteliusvägen kan du nyte en praktfull utsikt over innsjøen Mälaren, Rådhuset og Riddarholmen. Tips: Her er det spesielt vakkert ved soloppgang og solnedgang.

Nysjerrig på mer?

For inspirasjon om andre deler av Stockholm – les mer på visitstockholm.com

Velkommen til Stockholm!

Anbefalte aktiviteter


Andre opplevelser

Bli bedre kjent med Stockholm

 • Liseberg

  Besøk den store fornøyelsesparken i Gøteborg.

  Les mer her
 • Temaparker

  3 spennende temaparker midt i Sverige.

  Les mer her
 • Kronovalls Vinslott

  Eventyrlig slottsmiljø med en fantastisk meny.

  Les mer her
 • Skara Sommarland

  Mulighetenes park med moro for hele familien.

  Les mer her
 • Hemavan Tärnaby

  Enestående skikjøring på Nord-Sveriges største skisted.

  Les mer her