Magi i den svenske hovedstaden

Jul i Stockholm

Del artikkelen her

Uansett om du foretrekker en tradisjonell eller moderne jul så har Stockholm mye å tilby.

Gå på julemarked til duften av varm gløgg og pepperkaker eller nyt den herlige julestemningen på en konsert. Handle julegaver omgitt av de vakre juledekorasjonene som lyser opp Stockholm hvert år.

Her er noen av høydepunktene under jul i Stockholm:

Julkonserter

"Sankta Lucia", "Tipp tapp", "White Christmas" - for mange er julemusikk en herlig start på julefeiringen. I Stockholm arrangeres ulike julekonserter som virkelig bringer frem julestemningen.

Julebord

Köttbullar, Janssons frestelse, lutefisk, pepperkaker og gløgg. Stockholm byr på mange spennende restauranter som serverer førsteklasses svensk julemat. Her finner du noen gode tips på restauranter med den beste julematen.

Lucia på Skansen

Å delta på Lucia feiring i Sverige er virkelig en magisk opplevelser som vi anbefaler på det sterkeste å få med seg. Lucia lyser opp i vintermørket og feires tradisjons tro på Skansen. Luciatog, konserter og andre arrangement holdes den 10. 11. og 13. desember.

Julemarked på Skansen

Når: Helger fra 26. november til 18. desember.
Hvor: Friluftsmuseet Skansen på Djurgården, Stockholm.
Hva: Tradisjonelt julemarked med myldrende stemning, delikatesser, mat og søtsaker, håndverk, design, leker og masse annet. Her kan dere dessuten oppleve hvordan man feiret jul før i tiden, høre på flinke spellemenn og adventskonserter, være med på juleverksted og hilse på dyrene.
Les mer her.

Julemarked i Gamla stan

Når: 19. november-23. desember.
Hvor: Stortorget i Gamla stan, Stockholm.
Hva: Sjarmerende julemarked på det brosteinsbelagte Stortorget i Gamla stan med over 40 boder som selger alt fra karameller, sukkerspinn og julepølser, til smijernsprodukter, håndverk og keramikk. Markedet har sin opprinnelse i middelaldermarkedene i Stockholm, og dagens julemarked startet allerede i 1837.
Les mer her.

Julemarked på Drottningholm slott

Når: 3.-4. desember.
Hvor: Drottningholm slott, Drottningholm på Lovön i Mälaren, Stockholm.
Hva: Julemarked med fokus på svensk håndverk og mat fra små produsenter i et stemningsfullt miljø. Her møter dere flere av Sveriges beste håndverkere, både smeder, lysstøpere, halmkunstnere og tekstilarbeidere. I matbodene frister små matprodusenter med oster, brød, sennep, fisk, gløgg og skinke. Under markedsdagene er slottet åpent for rundvandring på egen hånd og julekulejakt for de yngste.
Les mer her.

Jul på Kungliga Hovstallet

Når: 25.-27. november.
Hvor: H.M. Konungens hovstall, Stockholm.
Hva: Julemesse på Kungliga Hovstallet midt i Stockholm. Her kan dere kjøpe julens delikatesser fra matboden og personlige julegaver fra over 70 av landets beste håndverkere, bli med på en guidet visning, og besøke stallen for å se på kongens hester.
Les mer her.

Julemarked på øya Utö

Når: 3.-4. og 10.-11. desember.
Hvor: Utö i Stockholms skjærgård.
Hva: Julemarked med pyntede boder i havnen og i parken utenfor Utö Värdshus. Her blir det salg av håndverk og matprodukter, og på kafeene kan du ta en «julefika».
Les mer her.


Matmarked på Rosendals Trädgård

Når: Tirsdag-søndag mellom 25. november og 22. desember.
Hvor: Rosendals Trädgård, Djurgården, Stockholm.
Hva: Marked med økologiske matvarer og brød bakt i deres eget bakeri. Sjarmerende og landlig atmosfære, med drivhus, restaurant og frukthage.
Les mer her.

Les mer om jul i Stockholm her.

Velkommen til Sverige!

 • Liseberg

  Besøk den store fornøyelsesparken i Gøteborg.

  Les mer her
 • Temaparker

  3 spennende temaparker midt i Sverige.

  Les mer her
 • Kronovalls Vinslott

  Eventyrlig slottsmiljø med en fantastisk meny.

  Les mer her
 • Skara Sommarland

  Mulighetenes park med moro for hele familien.

  Les mer her
 • Hemavan Tärnaby

  Enestående skikjøring på Nord-Sveriges største skisted.

  Les mer her