Et slott fylt med spøkelser og historie

Örebro Slott

Del artikkelen her

Örebros mektige slott har vært byens midtpunkt i over 700 år. I dag er den gamle forsvarsborgen et moderne og levende slott. Her kan du gå på guidede turer, spøkelsesvandring, teatervisninger og mye annet.


At slottet er et populært besøksmål og dessuten et symbol for Örebro er lett å forstå. Det er staselig plassert midt i byen med Svaråns virvlende strømmer rundt omkring. Fra begynnelsen var det en enkel forsvarsborg med fengsler som ble reist på 1300-tallet. Men under 15- og 1600-tallet ble den bygget om til et storslått kongelig palass. En kald plass for krigsfanger, tyver og hekser, men samtidig en praktfull plass for kongligheter som Gustav Vasa og den svensk-norske kongen Karl Johan.

I dag er slottet en levende attraksjon med visninger, arrangement, utstillinger og messer. For alle barn finnes mange morsomme visninger og muligheten til å arrangere barnebursdag. Hør på fortellinger om kongligheter, tjenestefolk, fanger og andre historiske figurer. På slottet finnes også Örebros turistbyrå der du kan få hjelp med alt fra kart og informasjon til booking av hotell og ulike arrangement.

I sommerperioden fra 26. juni til 13. august kan du delta på guided visning av slottet flere ganger daglig. På fredag- og lørdagskvelder er det dessuten skumle spøkelsesvandringer i sommernatten. Resten av sommeren er det visning én gang per dag, og i perioden fra september til mai er det visning hver lørdag og søndag kl 13.00.

Les mer om Örebro Slott her.

Velkommen til Örebro!

Anbefalte aktiviteter