Shopping i Gøteborg

Nordstan

Del artikkelen her

Bydelen som de fleste av oss opplever aller først når vi ankommer Gøteborg, er Nordstan. Sentralstasjonen, det flotte kjøpesenteret Nordstan og bussterminalen som er tegnet av den norske arkitekten Nils Torp ligger alt sammen her.


Bydelen rommer både et eldorado av flotte butikker med både svensk og internasjonal design, de berømte Kronhusbodarna og Göteborg Stadsmuseum. Rett utenfor togstasjonen ligger Drottningtorget der trikkene går i alle retninger, og her fins hotell som Radisson Blu Scandinavia og ærverdige Eggers. I umiddelbar nærhet ligger byens største kjøpesenter Nordstan som rommer over 180 butikker med et fantastisk vareutvalg.

Rett nedenfor, på Gustav Adolfs Torg, står statue av byens grunnlegger med samme navn. Torget er omkranset av institusjoner som Børsen og Göteborg Rådhus, og severdigheter som Operaen og Tyska Kyrkan ligger i gåavstand.


Byens kjerneområde sør for Stora Hamnkanalen

Nordstan avgrenses i sør av Stora Hamnkanalen, og det er nedenfor denne en finner byens kjerneområde. Bydelens navn stammer fra at den ligger innenfor vollgraven som omga Göteborgs festningsverk på 1600-tallet. En av de viktigste gatene er Östra Hamngatan, som strekker seg sørover til Kungsportplatsen. Derfra går byens hovedgate Kungsportsavenyen rett frem og ender opp i Gøteborg Kunstmuseum.


Flotte handlegater og attraksjonen Feskekôrka

Innenfor vollgraven finner du flotte handlegater som Magasinsgatan og Kungsgatan med byens domkirke, samt Fredsgatan og Korsgatan. Mellom Rosenlundkanalen og Rosenlundsgatan ligger en av Gøteborgs største gastronomiske severdigheter – nemlig Feskekôrka, som ble oppført allerede i 1874, og er gøteborgernes eget favorittsted å handle inn fisk og skalldyr. Her er det yrende liv og røre, og en kan velge mellom å kjøpe fisk over disk eller å spise en deilig lunsj med spesialiteter fra farvannene rundt Gøteborg mens en nyter synet av de handlende.

Les mer om Nordstan.

Velkommen til Gøteborg!

Anbefalte aktiviteter