Leie en båt, kano eller kajak

Göta Kanal

Del artikkelen her

Det er en kanal, den heter Göta og det var den berømte ingeniøren Baltzar von Platen som planla og bygget den mellom 1810 og 1832. Göta kanal er et av Sveriges største utbyggingsprosjekter noensinne.

Hvor ligger den?

Göta kanal strekker seg fra Sjötorp ved innsjøen Vänern til Mem på østkysten, er 190 kilometer lang og rommer 58 sluser.

Kanalmuseum

Du har 2 museer å velge mellom. Du kan besøke Göta kanal-utstillingen i Motala for å få vite mer om kanalens historikk, eller Kanalmuseet i Sjötorp der du får vite mer om sjøfarten på kanalen.

Sosiale møtesteder

Legg til ved en av de 21 gjestebryggene som ligger langs Göta kanal. De er definitivt sosiale møtesteder og havneavgiften er inkludert i prisen for å ferdes med båt på kanalen.

Til fots, med sykkel eller båt

Du kan leie båter, kano og kajakker mange steder langs kanalen. Den gamle veien langs kanalen er en av Sveriges mest populære sykkelruter, og det er også mange attraktive turstier langs strekningen. Kanalen er utmerket å seile på.

Hva du må få med deg

Sjekk slusetrappen ved Berg, som har 7 sluser som henger sammen og løfter båtene cirka 18 meter opp fra innsjøen Roxen.

Tips

Unn deg 6-7 dager i fritidsbåt mellom Mem og Sjötorp når det er høysesong på sommeren. Bruk gratis WiFi i havnene i Söderköping, Berg, Motala og verftsbassenget i Sjötorp

Når?

Vanligvis varer kanalens sesong fra 4. mai til 30. september. Sjekk nettsiden til Göta kanal før du bestiller.

Anbefalte aktiviteter