Det skjer mye hos søta bror

Eventkalender 2017/18

Del artikkelen her

De neste månedene skjer det mye spennende hos oss i Sverige. Konserter, utstillinger, sports-evenementer, julemarkeder og festivaler vil bli arrangert over hele landet, og det er bare å velge å vrake i et bredt utvalg av ting som skjer. Her kommer en oversikt over høsten og vinterens største arrangementer i de ulike regionene i Sverige.

November

Dersom du vil finne julemarkeder i Sverige kan du klikke her

Experiment

Når: 02. september–14. januar.

Hvor: Zorn-Museet i Mora, Dalarna.

Hva: Den anerkjente arkitekturfotografen Åke E:son Lindman stiller ut sine kunstfotografier på Zorn-Museumet. Utstillingen viser en ny og eksperimentell serie arkitekturbilder, sammen med et utvalg av hans kemigram. Les mer her.

Textile Playground

Når: 03. juni–14. januar.

Hvor: IKEA Museum, Älmhult, Småland.

Hva: På tekstilutstillingen til IKEA Museum møter du alt fra klassiske tøymønstre til morgendagens smarte tekstiler. Her kan du skape ditt eget mønster, sy en veske eller fore en pute og ta den med hjem. Det vises også hvordan man lager screentryck for masseproduksjon og massevis av annen tekstilinspirasjon. Bli med på en leken utstilling med mye kreativ moro! Les mer her.

Guidet visning på Glimmingehus

Når: 1.oktober–5. november.

Hvor: Glimmingehus, Skåne.

Hva: Guidede turer i nordens best bevarte middelalderborg. Visningene er barnevennlige og guiden tilpasser innholdet etter gruppens alderssammensetning. Drøm deg tilbake i tid mens du går omkring i historiske omgivelser fra 1500-tallet. Les mer her.

Österlen Lyser

Når: 3.–5 november.

Hvor: Österlen, Skåne.

Hva: Under allehelgen lyser Österlen opp! Det hele starter fredag i lysbyen Ystad, før det lørdagskveld fortsetter med ca 40 forskjellige lysarrangement av kreativt slag over hele Österlen. Tenk deg en mørk høstkveld opplyst av tusenvis av fakler, lykter og ild, det er virkelig en magisk opplevelse! Les mer her.

The Christmasshow på Ystad Saltsjöbad

Når: 18. november–16. desember.

Hvor: Ystad Saltsjöbad, Ystad, Skåne.

Hva: Juleshow fullpakket med rock, soul og funk, fremført av Sveriges nye stjerneskudd Lollo Gardtman og Dennis Furlan. Ystad Saltsjöbad slår på stortromma når det gjelder både show og julebord, dette vil du ikke gå glipp av! Les mer her.

Stockholm Halloween parade

Når: 4. november.

Hvor: Stockholm.

Hva: Skandinavias lengste halloween-parade går av stabelen lørdag 4. november. Slå følge med vampyrer, hekser og skjeletter, og lek deg gjennom Stockhoms gater. Det blir også kostymekonkurranse for alle aldere med spennende premier. Les mer her.

Stockholm Film Festival

Når: 08.–19. november.

Hvor: Stockholm.

Hva: Opplev de nyeste filmene på Stockholm filmfestival. Her blir det visning av over 200 forskjellige filmer fra 60 ulike land. Festivalen arrangerer også filmquiz, fester og seminarer under festivalukene. Les mer her.

Sthlm Food & Wine

Når: 09.–12. november.

Hvor: Stockholm.

Hva: Nordens største konusmentmesse innenfor mat og drikke. Her samles 250 utstillere og over 35 000 besøkende. Les mer her.

Stockholm Winter Show

Når: 11.–12. november.

Hvor: Kungsträdgården, Stockholm.

Hva: Vintermesse hvor svenske og utenlandske vinterdestinasjones samles for å spre inspirasjon. Det blir en rekke gode reisetilbud til vinterdestiasjoner og aktiviteter for hele familien. Gratis entré og aktiviteter for alle. Les mer her.

Sweden International Horse Show

Når: 30. november–3. desember.

Hvor: Friends arena, Stockholm.

Hva: Sveriges største hestefest! Årlig hestesportarrangement som går over tre dager og inneholder blant annet flere internasjonale konkurranser og show, med deltakere fra flere land. Ridesportmessen vil også finne sted samtidig og messehallen fylles med gode tilbud og stort utvalg. Les mer her.

Gotland Pride

Når: 14.–19. november.

Hvor: Visby, Gotland.

Hva: Kulturarrangement og parade for å løfte bevisstheten rundt LBTQ- personer. Folkefesten Pride skal bidra til økt aksept og respekt for mangfoldet i samfunnet. Bli med å fargelegg Visbys gater med det gledespredende regnbueflagget! Les mer her.

Gotlands trøffelfestival

Når: 17.–19. november.

Hvor: ulike steder på Gotland.

Hva: Festival dedikert til den eksklusive matvaren trøffel. Her blir det trøffel i alle mulige varianter, seminarer, trøffeljakt og trøffelmarked. Restaurantene har egne trøffelmenyer med mange spennende retter. Gotland er kjent for sitt sorte gull og på festivalen kan du boltre deg i smaker fra den deilige soppen. Les mer her.

Grøss og Gru på Lisberg

Når: 13.,15., 20.–22., 27.–31. og 1.–5. november.

Hvor: Liseberg, Gøteborg.

Hva: Når Liseberg feirer halloween så blir parken tilholdssted for bloddryppende zombier, gale vitenskapsmenn og ekle hekser. Ulykkesdagen fredag den 13. oktober åpner Liseberg dørene til høstens skumleste attraksjoner og det flunkende nye spøkelseshuset , Vinden. Parken dekoreres med 30 000 gresskar, fillete fugleskremsler og fargerike lykter i trærne. I hele 16 dager står Liseberg klar til å skremme de som tør å ta turen. Parken er fylt til randen av godteri, makabre skapninger og nifs stemning. Dette blir grusomt gøy! Les mer her.

Julebyen Göteborg

Når: Starter 30. november –7. januar.

Hvor: Göteborg.

Hva: Julen er en magisk tid og Göteborg forvandles i desember til den koseligste julebyen du kan tenke deg. Fra Lilla Bommen til Lisberg tennes gatene med lys og fasader, statuer, trær og bruer lyser opp i vintermørket. Julebyen har som hensikt å skape nye og vakre opplevelser gjennom lys og farge. Bli med på et av de mange julemarkedene, konsertene eller benytt deg av julegaveshopping. Les mer her.

Örebro øl- og whiskyfestival

Når: 24. Og 25. november.

Hvor: Örebro.

Hva: Velbesøkt øl og whiskymesse. Her samles drikkeentusiaster og de småtørstige, for å smake øl fra små og store bryggerier og ulike typer whisky. Les mer her.

Kulturnatten 2.0

Når:10. november.

Hvor: Oskarshamn, Kalmar, Småland.

Hva: Kulturnatt med en rekke musikk-, kunst- og teaterarrangementer. Her finnes det noe for alle! Les mer her.

Lys på Kultur

Når: 27. oktober–5. november.

Hvor: Kalmar og Öland, Småland.

Hva: Kalmar og Öland lyser opp høstmørket med et hundretalls fargesprakende kulturarrangement. Opplev installasjoner, utstillinger, forestillinger, filmvisninger og konserter. Les mer her.

Parken Zoo

Når: 2.–5. november.

Hvor: Eskilstuna, Sörmland.

Hva: Parken holder halloween-åpent og her treffer du dyr fra alle verdenshjørner. Gå spøkelsesvandringen rundt i parken eller prøv spøkelsesdisko. Les mer her.

DESEMBER

Julemarkeder finner du her

Dreamhack Winter

Når: 1.–4. desember.

Hvor: Elmia, Jönköping, Småland.

Hva: Verdens største offentlig demo- og datafestival. Arrangementet er en plattform for esport, kreative konkurranser, musikkopptredener, forelesninger av spillutviklere, internett- og spillkultur, cosplay og mye mer. 350 frivillige jobber dag og natt for at dette skal bli et vellykket arrangement, bli med på den digitale festen! Les mer her.

Abloc Winter Challenge

Når: 28.–30. desember.

Hvor: Vättern, Jönköping, Småland. Hva: Sykkelritt rundt innsjøen Vättern. Rittet starter og avsluttes i Jönköping, med en rekke “fika”-stopp underveis. Det er 100 plasser fordelt på tre ulike fartsgrupper som skal konkurrere de 30 milene det er rundt innsjøen. Les mer her.

Julebyen Göteborg

Når: Starter 30. november –7. januar.

Hvor: Göteborg. Hva: Julen er en magisk tid og Göteborg forvandles i desember til den koseligste julebyen du kan tenke deg. Fra Lilla Bommen til Lisberg tennes gatene med lys og fasader, statuer, trær og bruer lyser opp i vintermørket. Julebyen har som hensikt å skape nye og vakre opplevelser gjennom lys og farge. Bli med på et av de mange julemarkedene, konsertene eller benytt deg av julegaveshopping. Les mer her.

Sweden International Horse Show

Når: 30. november–03. desember.

Hvor: Friends arena, Stockholm.

Hva: Sveriges største hestefest! Årlig hestesportarrangement som går over tre dager og inneholder blant annet flere internasjonale konkurranser og show, med deltakere fra flere land. Ridesportmessen vil også finne sted samtidig og messehallen fylles med gode tilbud og stort utvalg. Les mer her.

The Christmasshow på Ystad Saltsjöbad

Når: 18. november til 16. desember.

Hvor: Ystad Saltsjöbad, Ystad, Skåne.

Hva: Juleshow fullpakket med rock, soul og funk, fremført av Sveriges nye stjerneskudd Lollo Gardtman og Dennis Furlan. Ystad Saltsjöbad slår på stortromma når det gjelder både show og julebord. Dette vil du ikke gå glipp av! Les mer her.

JANUAR

I Juletid med Christer Sjögren

Når: 7. januar.

Hvor: Kungsäterkirken, Kungsäter, Halland.

Hva: Julekonsert med den kjente sangeren Christer Sjögren. Det blir det sanger av den tradisjonelle sorten når Christer, Magnus Johansson og Maarcos Ubeda inviterer til konsert. Les mer her.

Gøteborgs filmfestival

Når: 26. januar–5. Februar.

Hvor: Gøteborg.

Hva: Filmfestival i Gøteborg som viser rundt 450 ulike filmer fra 80 forskjellige land. Hvert år besøker 130 000 mennesker den velkjente filmfestivalen som ikke bare tilbyr film, men også arrangerer seminarer, utstillinger og konserter. Les mer her.

Ski Cross World Cup

Når: 12.–14. januar.

Hvor: Idre Fjäll, Dalarna.

Hva: Ski Cross konkurranse i Idre Fjäll i Dalarna. For 3. året på rad kommer verdens beste skicross-kjørere til Idre Fjäll. Her blir det fart og spenning i vinterkledde omgivelser. Les mer her.

Tattomesse

Når: 11.–14. januar.

Hvor: Sälen, Dalarna.

Hva: Tatoveringsmesse som gjester et 40-talls av sveriges fremste tatovører. Få på litt blekk selv eller ta en titt på tatovørerne i aksjon på andre. Her finnes også barberere, piercere og andre utstillere. På kvelden blir det stemning med konserter og DJ` er som spiller. Les mer her.

FEBRUAR

Vinterfest – Människan & Naturen

Når: 15.–18. februar.

Hvor: Mora, Orsa og Älvdalen, Dalarna.

Hva: Internasjonal kammermusikkfestival, en fest fylt med inspirerende, spennende og nyskapende musikk. Les mer her.

Vasaloppet

Når: 23. februar–4. mars.

Hvor: Sälen og Mora, Dalarna.

Hva: Tradisjonsrikt turrenn i langrenn på 90 kilometer, som går mellom Sälen og Mora. Løpet har holdt det gående i 45 år, og i år er ingen unntak! Det blir en folkefest med musikk, idrett-og friluftsaktiviteter og deilig mat. Les mer her. 

Stockholm Design Week

Når: 5.–11. februar.

Hvor: Stockholm.

Hva: Design-uke som samler det beste innen Skandinavisk design. Lokaler over hele byen blir tatt i bruk når designentusiaster fra hele Skandinavia samler seg for årets begivenhet. Les mer her.

Stockholm Furniture & Light Fair

Når: 6.–10. februar.

Hvor: Stockholm.

Hva: Designmesse hvor over 700 virksomheter presenterer sine nyheter innen møbler og beslysning. Her er det gode sjanser for å bli inspirert, ta del i trender, lytte til foredrag og treffe morgendagens designstjerner. Les mer her.

Göteborgs filmfestival

Når: 26. januar–5. februar.

Hvor: Göteborg.

Hva: Filmfestival i Göteborg som viser rundt 450 ulike filmer fra 80 forskjellige land. Hvert år besøker 130 000 mennesker den velkjente filmfestivalen, som ikke bare tilbyr film, men også arrangerer seminarer, utstillinger og konserter. Les mer her.

Göteborg Horse Show

Når: 20.–24. februar.

Hvor: Scandinavium, Göteborg.

Hva: Et av verdens tre største innendørs konkurranser for hesteridning. Göteborg heste show byr på ridning av høy karakter og verdenscupen i hopp og dressur. Les mer her.

Örebro sjokolade-, lakris- og delikatessfestival

Når: 23.–25. februar.

Hvor: Conventum Arena, Örebro.

Hva: Örebro lakris- og delikatessefestival er et paradis for alle sjokolade-, lakris- og delikatesseelskere! Gøteborg sjokolade, lakris og delikatessefestival ekspanderer og kommer til Örebro. 70 utstillere fra hele verden presenterer sine velsmakende nyheter. Konkurranser, prøvesmaking og forelesninger vil sørge for en innholdsrik helg med mange gode smaker. Les mer her.

MARS

Passion for mat

Når: 2.–4. mars.

Hvor: Eriksberghallen, Göteborg.

Hva: Er Sveriges mest kjente messe for alle som liker å lage mat. Her blir det utstillere med kvalitetsprodukter og Kokkeskole hvor det vil foregå konkurranser, diskusjoner og annen matinspirasjon. Bli med på årets høydepunkt for alle matelskere! Les mer her.

Påskemarsj

Når: 29. mars.

Hvor: Gotland.

Hva: Påskeparade med 4000 påskehekser. Både voksne og barn kler seg ut og har muligheten til å vinne flotte premier. Alle utkledde barn får også et påskeegg. Les mer her.

Kings of Tennis

Når: 7.–9 mars.

Hvor: Stockholm.

Hva: Tennisturnering som samler de største tennisstjernene i verden. Verdensmestere, Grand slam-finalister og Davis cup vinnere møtes for å knive om den ærefylte tittelen. Er en av ATP Champions Tour- konkurranser.

Stockholm Photo Fair

Når: 9.–11. mars.

Hvor: Stockholm. Hva: Fotomesse for alle som er interessert i fotografi. I løpet av tre dager får besøkende oppleve en fotofest fylt med inspirasjon, produktinformasjon, bildeutsalg og gratis seminarer. Les mer her.

Sònar Stockholm

Når: mars.

Hvor: Stockholm waterfront congress center.

Hva: Den svenske versjonen av den kjente Sonar festivalen i Barcelona. Elektronika-festival som tiltrekker seg internasjonale artister og talenter fra den svenske musikk-scenen.

Hylte Kunst og håndverksrunde

Når: 30. mars–2. april.

Hvor: Hylte, Halland.

Hva: Hyltes kunstnere og håndverkere åpner sine dører til atelierer, verksteder og gallerier for visninger og salg av sløyd, keramikk, tekstiler, smykker og malerier. Her har du mulighet til å få spennende kunstneriske opplevelser og visuell input. Les mer her

Vasaloppet

Når: 23. februar–4. mars.

Hvor: Sälen og Mora, Dalarna.

Hva: Turrenn i langrenn på 90 kilometer, som går mellom Sälen og Mora. Det arrangeres også ulike varianter av Vasaloppet som, “TjejVasan”, “KortVasan” og “Nattvasan”. Vasaloppet er en folkefest med musikk, idrett-og friluftsaktiviteter, deilig mat og underholdning. Les mer her.

Kunstrunden i Nordvästra Skåne

Når: 30. mars–8. april. Hvor: Nordvästra Skåne. Hva: Kunstnere inviterer nysgjerrige kunstinteresserte på besøk. Her kan du få et innblikk i hvordan kunstverk fremstilles og hva som er tanken bak kunsten. Les mer her.

Anbefalte aktiviteter