Velkommen til Dalarna

Temaparker

Del artikkelen her

Familiens morsomste ferieeventyr – tre spennende temaparker midt i Sverige!


Temaparkene Orsa Rovdjurpark, Sagolandet Tomteland samt Leksand Sommarland, som alle ligger i bekvem avstand fra hverandre i Siljansregionen tilbyr opplevelser og aktiviteter for hele familien. Her treffer dere nisser og troll, hilser på bjørner og tigre, og bader og har det gøy. Her finnes også fine serveringssteder, kiosker og velfylte souvernirbutikker. Man bor bekvemt i nærliggende hytter, campinganlegg, hotell eller vandrerhjem.

Orsa Rovdjurspark

På året-rundt-åpne Orsa Rovdjurspark får barna lære seg mer om dyr og natur på et morsomt og lekfullt sett. I parken, som er 325 000 m² og dermed Nord-Europas største, bor ulv, gaupe og jerv side om side med blant annet brunbjørner, Kodiakbjørn og sibirske tigre. Her finnes også Polar Word, verdens største isbjørnanlegg. Parken tar vare på sjeldne og utrydningstruede arter. I parken kan man også være med når dyrepasserne mater dyrene eller følge med på guidede turer.

Et tips er å bruke litt ekstra god tid ved innhegningene, det flotte med denne parken er de naturlig store innhegningene, hvilket gjør at du i blant må titte en stund før du oppdager alle dyrene. Ta gjerne med kikkert, eller lei en ved entréen.

Orsa Rovdjurspark. Foto: Grönklittsgruppen

Sagolandet Tomeland

I Sagolandet Tomteland venter en verden fylt av fantasi, trolldom og magi. Her kan du besøke Julenissens hjem på ordentlig! Innrammet i den vakre naturen på Gesundaberget, rett utenfor Mora, ligger nemlig Julenissens lille by med genuine tømmerhus og en fantastisk atmosfære. Tomeland huser også trollenes rike, alvenes enger, skogsnisse-byen, Hälgeland og mange andre spennende steder.

Et innholdsrik teaterprogram tar deg med på eventyr og moro hele dagen. Hva sier du om å gå på skøyer-skole, danse rundt juletreet, se barneteater med Heksen og nissene, møte Trollkongen eller Vinterens dronning? Ja, i Sagolandet Tomteland skjer det spennende ting hele tiden!

Sagolandet Tomteland. Foto: Grönklittsgruppen.

Leksand Sommarland

Leksand Sommarland ligger i direkte tilkobling til den 4-stjernes campingen Leksand Strand. Her venter familiens bløteste og villeste eventyr. I det sydhavsinspirerte vannlandet finner du basseng-landskap med vannsklier og fritt fall med mer. Aktiviteter som får det til å kile ekstra i magen berg- og dalbanen Drop’n’Twist, den 310 meter lange zip-linen og det 26 meter høye pariserhjulet. Rund piratskipet i den lille sjøen tilbys padling i kano, tråbåt og linbane. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med klatring i taubanen som finnes både for barn og voksne. Årets store nyhet 2017 er Whipeout Sijan - Sveriges største og mest spektakulære Whipeout hinderbane. Hinderbanen er oppblåsbar der oppimot 100 personer utfordrer hverandre i ca. 15 minutter i vriene hindre og høye hoppetårn. 

Moro i vannskliene. Foto: Leksand Sommarland.

Velkommen til Dalarna!