Dalarnas sommerparadis

Rättvik

Del artikkelen her

Fra Kongsvinger til Rättvik er det knappe 3,5 timer å kjøre. Hva som venter? Sveriges største midtsommerfeiring og biltreff, veteranbilløp, konserter og spennende hesteritt. Kort og godt en knallstart på sommeren!


Bli med på midtsommerfeiring

Rättvik ligger ved sjøen Siljan, midt mellom Falun og Mora. Her arrangeres en fantastisk midtsommerfeiring som varer en hel uke og rommer mange arrangement. På midtsommeraften den 24. juni inviterer byen til et uforglemmelig veteranbilløp som starter tidlig på morgenen og varer hele dagen. Show, konkurranser og familieunderholdning toppes av at deltakerne stiller med tidsriktige kostymer og villig vekk svarer på spørsmål om de gjeve og ofte sjeldne bilene. Start skjer i Storgaten klokken 1000, og etter massevis av kontrollposter underveis er målgangen satt til Siljans strand i Rättvik.

For de med sans for tradisjoner og historikk, arrangeres det også midtsommerfeiring på museet Gammelgården i Rättvik. Den ble oppført mellom 1923-1929, og rommer mer enn 3500 gjenstander som forteller om det spennende bondesamfunnets historie fra 1600 til 1800-tallet. Festtoget med spillemenn og vogner går fra Enåbroen i samfunnet til Gammelgården kl. 17.30, og klokken 1800 starter den morsomme jobben med å kle blomsterstangen vakkert opp med blomster og bladverk. Deretter blir det fest med dans rundt stangen til levende musikk. Nyt god matservering og smaken av sol og sommer mens du er omgitt av glade svensker iført Rättviksdrakten som tilsvarer den norske bunaden!

Hesterittkonkurranser i unike omgivelser

DHA Hunt track cup er Sveriges gjeveste konkurranse innen buskyting fra hesteryggen. Rittet foregår i midtsommeruken, og deltakerne rir en 1 kilometer lang bane gjennom Rättviksskogen og skyter på mål underveis. Konkurransen er fartsfylt og familievennlig, og publikum kommer tett på all action. I tillegg til denne unike konkurransen som tiltrekker seg deltakere fra inn- og utland, arrangeres Midsummer Nights Dream og Dalecarlian Horse Adventure lørdag den 25. juni. Målet med rittet er vise frem Dalarnas fantastiske natur i kveldslys, og den spesielle konkurransen starter klokken 20.00 på kvelden og varer frem til midnatt. Konkurransen starter i Rättvik, og også her kommer publikum ekstra tett på hestene og rytterne.

Bingsjöstämman – glitrende spellemannsmusikk i Bingsjö

Bingsjöstämman er et supert spellemannsarrangement som går av stabelen i Bingsjö den 1. juli. Spellemannen Hjort Anders ble født for 150 år siden, og han feires til gagns gjennom konserter med topp artister, smågrupper og solister. Som vanlig deltar både unge og gamle spellemenn, og man får oppleve både tradisjonell folkemusikk og mer moderne varianter som grenser til pop. Ungtfolk, Ethno og Folkyou retter seg kanskje mot den yngre garde, mens den anerkjente spellemannsnestoren Ole Hjort kan skilte med 85 år som artist. Ikke gå glipp av dette herlige, sosiale sommerarrangementet! Bingsjö ligger 4 mil fra Rättvik, og man kan overnatte i telt eller campingvogn på campingplassene i byen.

Classic Car Week – en uke, 10 000 biler

Classic Car Week i Rättvik feirer 25-års jubileum i 2016, og de som tar turen opplever intet mindre enn 10 000 biler samlet på en uke! Dette er Sveriges desidert største biltreff, og arrangementet passer for folk i alle aldere. I løpet av uke 31 kan du bli med på alt fra rally med klassiske biler, til demolition derbys og hill climb-konkurranse. Det arrangeres familieutflukter til storslagne Orsa Björnpark og Tomteland som adspredelse for barnefamilier, og på toppen av det hele får du med deg et av Nord-Europas største bilmarkeder. Er du det minste bilinteressert, er sosial og har lyst til å knytte bekjentskap med andre entusiaster, kan du med andre ord like gjerne bare sette av uke 31 i kalenderen først som sist! Overnatte gjør du på hotell, i hytter eller på campingplasser i sommerbyen Rättvik. I 2016 har du også mulighet til å kjøpe et Classic-band som gir deg plass på den spesielle CCW-Campingen på Siljansbadets camping eller Rättviks Camping.

Velkommen til Dalarna!

 • Liseberg

  Besøk den store fornøyelsesparken i Gøteborg.

  Les mer her
 • Temaparker

  3 spennende temaparker midt i Sverige.

  Les mer her
 • Kronovalls Vinslott

  Eventyrlig slottsmiljø med en fantastisk meny.

  Les mer her
 • Skara Sommarland

  Mulighetenes park med moro for hele familien.

  Les mer her
 • Hemavan Tärnaby

  Enestående skikjøring på Nord-Sveriges største skisted.

  Les mer her