Velkommen til Gøteborg

Barer & uteliv

Del artikkelen her

Gøteborgs varierte nattklubbtilbud treffer blink i ethvert hjerte. Antall innbyggere er muligens færre, men utvalget av puber, klubber og spisesteder med barer og musikk er likevel i toppsjiktet.


Ute etter en helaften på byen? Det er umulig å mislykkes hvis du oppsøker Avenyen, Gøteborgs hovedgate.

Puber, ølhaller & cocktailbarer

Gøteborg har sans for en munnfull med skum og det finnes skikkelig gode eksempler på lokale favoritter som serverer både mat og drikke. Lounge(s) på Kungsportsavenyn 5 og The Bishop’s Arms (Järntorget 6, Kungsportsavenyn 36 og Västra Hamngatan 3) er en kjempekoselig pub med god atmosfære. Puta Madre er en herlig mexikansk restaurant og bar med spesiell innredning og miljø.

Ølelskere er bare nødt til å besøke 7:ans ølhall på Kungstorget 7 – byens eneste gjenværende tradisjonelle ølhall som ligger rett ved siden av alle matelskeres favoritt, nemlig Stora Saluhallen.

Hvis du er ute etter happy hour og lavest mulig pris på drinker er Excet Bar på Vasagatan 52 midt i blinken. Utover kvelden og natten blir hele stedet forvandlet til en kjempestor nattklubb. Hvis du heller vil innta cocktails i et noe mer trendy miljø der du får utsikt over byen på kjøpet, trekker hotellbaren Heaven23, som ligger i toppetasjen på Gothia Towers, selvsagt det lengste strået.


Nattklubber

På den luksuriøse men likevel funky Yaki-da finner du både espressobar, restaurant og nattklubb. De trendy bare elsker Push og Park Lane. Hvis du er ute etter jazzkonserter, er den ikoniske klubben Nefertiti på Hvitfeldtsplatsen 6 stedet du skal gå. Rock-entusiaster og nattklubbelskere valfarter også til Valand som ligger på hjørnet av Avenyn/Vasagatan, og yngre folk drar ofte på Sticky Fingers der det er livemusikk.


Helaften

Start aftenen med middag og drinker på et hygglig sted før dere går videre til Bee Bar. Et hyggelig spisested om dagen og et hyggelig "barheng" med fremragende dansegulv om kvelden – og et stykke ut i natten. Bee Bar ønsker alle velkomne og ser på seg selv som ”straight friendly” . 2015 ble stedet stemt frem som ”Beste Bar & Restaurant” av leserne av QX (tilsvarende Gaysir i Norge).


Tips!

Dersom du er ute etter den litt mer alternative siden av Gøteborgs nattliv anbefaler vi deg å ta en titt på guiden: God natt Gøteborg


Velkommen til Gøteborg!

Anbefalte aktiviteter