Den svenske festivalsommerens høydepunkter – måned for måned.

Musikkfestivaler 2017

Del artikkelen her

Er du ute etter fengende rytmer og idylliske utendørsopplevelser, bør du ta turen til en av de stemningsfylte festivalene på den andre siden av grensa i sommer.

MAI

Mönsterås Blues & Roots Festival

Når: 25.-28. mai.
Hvor: Mönsterås, Småland.  
Hva: Nisjefestival som fyller tettstedet Mönsterås’ gater og torg med herlige bluestoner.
Les mer her

Eskilstuna Vårfestival

Når:

26.-27. mai.
Hvor: Eskilstuna, Sörmland.   
Hva: Todagers folkefest i Eskilstuna sentrum med massevis av herlige artister. I tillegg blir det også løp for barn og voksne, seminarer og forelesninger, prideparade og prideshow, og teater og utstillinger. Blant de bookede artistene er Charlotte Perrelli, Ace Wilder og Nya Vikingarna.
Les mer her

Blanka Körfestival

Når: 26.-27. mai.
Hvor: Varberg, Halland.   
Hva: Korfestival med individuelle korkonserter rundt om i Varberg, samt samsynging på torget. Det hele avsluttes med en stor gallakonsert i Sparbankshallen.
Les mer her 

JUNI

Muskelrock på Tyrolen

Når: 1.-3. juni.
Hvor: Tyrolen i Alvesta, Småland.  
Hva: Hardrockfestival som lokker besøkende fra hele verden, i folkeparken Tyrolen – midt i de smålandske skogene.
Les mer her

Summerburst GBG

Når: 2.-3. juni.
Hvor: Ullevi, Göteborg.
Hva: Stor elektronisk musikkfestival som i år kan friste med artister som Tiesto og Eric Prydz på plakaten.
Les mer her

Summerburst Stockholm

Når: 9.-10. juni.
Hvor: Gärdet, Stockholm.
Hva: Utendørs elektronikafestival som trekker rundt 60.000 danseglade mennesker hvert år. I år står blant andre Justin Bieber og David Guetta på scenen, så her blir det trolig fullt!
Les mer her

HojRock

Når: 15.-17. juni.
Hvor: Västervik, Småland. 
Hva: HojRock har blitt et årlig tradisjon for bikere fra hele Europa. Hvert år samles tusenvis av motorsykkelfantaster for å omgås, shoppe på messen, få med seg konkurransene og rocke løs på kveldskonsertene. I år står blant andre Jerry Williams, Backyard Babies og Art Nation på scenen.
Les mer her

Uddevalla Solid Sound

Når: 16.-17. juni.
Hvor: Uddevalla, Vest-Sverige.
Hva: Bohusläns største musikkfestival som for sjette året på rad inviterer til festlige dager i Uddevalla sentrum. Her blir det musikk av blant andre Miss Li, Linnea Henriksson, Rein, og Skoob & Anoya, og konsertene krydres av salte bad og strandliv.
Les mer her

Scandinavian Street Music Festival

Når: 16.-17. juni.
Hvor: Nyköping, Sörmland.
Hva: Skandinavias største gatefestival, med musikanter av alle slag på hvert eneste  torg og gatehjørne i Nyköping. Her blir det alt fra pop og rock til visesang og opera. Musikantene kommer fra fjern og nær for å spre musikk, sang og glede.
Les mer her

Mossagårdsfestivalen

Når: 16.-18. juni.
Hvor: Veberöd, Skåne.
Hva: Økologisk musikk- og opplevelsesfestival for hele familien i landlige omgivelser i Skåne. I år blir det musikk fra blant andre Jakob Hellman, Jojje Wadenius og Träd, Gräs och Stenar, og i tillegg blir det et fullspekket program for både barn og voksne. Her får dere lære mer om økologi, biodynamikk og fairtrade.
Les mer her

Virserums Musikdagar

Når: 25. juni-1. juli.
Hvor: Virserum i Hutsfred, Småland. 
Hva: Festival for barn og voksne med sju dager fylt med musikk, poesi, glede og samhold. Barnfestivalen er en del av festlighetene, der barna blant annet kan prøve seg på å spille ulike instrumenter.
Les mer her

Båstad Kammarmusikfestival

Når: 26. juni-1. juli.
Hvor: Båstad, Skåne.  
Hva: En av Sveriges viktigste scener for kammermusikk, som byr på både velkjente klassikere og nye, ukjent musikere. Her blir det konserter med stor spennvidde.
Les mer her 

JULI

Musik vid Siljan

Når: 1.-9. juli.
Hvor: Siljan-kommunene Leksand, Mora og Rättvik, Dalarna.
Hva: En av Sveriges eldste festivaler, med en hel uke med musikk for hele familien. Her bys det på både genuine spellemannstradisjoner, klassiske konserter, jazz, viser og pop.
Les mer her

Latitud 57

Når: 5.-7. juli.
Hvor: Oskarshamn, Småland.
Hva: Familiefesten Latitud 57 lokker både små og store musikkelskere til havnen i Oskarshamn, der man både kan oppleve store stjerner og lokale artister. I år spiller blant andre Oskar Linnros, Per Gessle og Peg Parnevik, og under festivalen er det også duket for motorbåt-konkurransen Offshore Race.
Les mer her

Peace & Love

Når: 6.-8. juli.
Hvor: Borlänge, Dalarna. 
Hva: Koselig festival for folk i alle aldre, med musikk i alle sjangre. Festivalen belyser og skaper debatt rundt viktige samtidsspørsmål, og årets tema blir snart lansert på hjemmesiden. På scenen kan du i år blant annet se store artister som Miriam Bryant, Highasakite, Hurula, Gabrielle, Jose Gonzales og Icona Pop.
Les mer her

Åmåls Blues Fest

Når: 6.-9. juli.
Hvor: Åmål, Vest-Sverige.
Hva: Internasjonal bluesfestival som har vokst til å bli Sveriges fremste siden starten i 1992. Her blir det musikk fra USA, Skandinavia og resten av Europa. Musikken pulserer i hele byen, på både gater, torg, kafeer, restauranter og på Eventterminal ÅMÅL.
Les mer her

Gullbrannafestivalen

Når: 6.-9. juli.
Hvor: Halmstad, Halland. 
Hva: Festival for folk i alle aldre, fylt med konserter, turneringer, seminarer, workshops, god mat, sol og bad, gudstjenester og happenings.
Les mer her

VisFestivalen

Når: 13.-15. juli.
Hvor: Västervik, Småland.  
Hva: Visefestival med fullspekket program, som byr på interessante viseartister og herlig stemning. Dette er blant Västerviks største og mest kjente arrangement, og hit valfarter folk fra hele Sverige for å høre på fine viser i en slottsruin med unik akustikk.
Les mer her

SommarRock Svedala

Når: 13.-15. juli.
Hvor: Svedala, Skåne.   
Hva: Festival som i år fyller 30 år, og feirer med artister som Europe, Magnus Uggla og Måns Zelmerlöw.
Les mer her

Öland Roots

Når: 13.-15. juli.
Hvor: Öland, Småland.    
Hva: Koselig festival som arrangeres for fjortende året. På Öland Roots skaper de besøkende et samhold fylt av kjærlighet, solidaritet og bevissthet. Årets line-up består av en blanding av internasjonale favoritter, store svenske artister og nykommere. Felles for alle opptredener er at de alle har et budskap om en rettferdig verden.
Les mer her

Svenska Dansbandsveckan i Malung

Når: 16.-22. juli.
Hvor: Malung, Dalarna.     
Hva: Verdens største dansebandsarrangement, hvor det er duket for musikk, dans og glede i sju døgn for de rundt 50.000 besøkende. På dagtid er det full fart i Malung sentrum, og på kveldstid er det dans som gjelder. 82 danseband fra hele Norden byr opp til dans på 6 dansebaner under tak.
Les mer her

Falkenbergs jazzdager

Når: 18.-20. juli.
Hvor: Falkenberg, Halland.     
Hva: Under Falkenbergs jazzdager fylles hele Falkenberg med jazz og blues rundt om i byen og i Hwitans trädgård. Programmet offentliggjøres på hjemmesiden i løpet av våren.
Les mer her

Emmabodafestivalen

Når: 24.-29. juli.
Hvor: Emmaboda, Småland.      
Hva: Seksdagers festival med en bred blanding av musikk – alt fra elektro og house til pop og reggea. I år kan du oppleve blant andre Alan Walker, Crystal Castles, Little Jinder og Markoolio.
Les mer her

Korrö Folkmusikfestival

Når: 24.-30. juli.
Hvor: Korrö, Småland.
Hva: Pittoresk festival med fokus på nærhet til musikken og naturen, omringet av skogen og historiske bygninger. Her får dere servert både tradisjonell og moderne musikk som er inderlig, drømmende og poetisk, men også fartsfylt, glødende og gledefylt. I tillegg til musikken, finnes det også god mat, dans og bademuligheter.
Les mer her

Visfest i Steninge

Når: 27.-29. juli.
Hvor: Steningegården i Halmstad, Halland. 
Hva: I 45 år har Visfesten gått av stabelen på havsnære Steningegården siste helgen i juli. Hver kveld medvirker seks ulike artister i viseteltet, som har plass til 250 tilskuere. Det spesielle med denne festivalen, er at programmet for hver av kveldene er hemmelig – slik at publikum ikke vet hvem som skal opptre.
Les mer her

Galgbergsfestivalen

Når: 28.-29. juli.
Hvor: Friluftsmuseet Hallandsgården i Halmstad, Halland.  
Hva:
Det ærverdige Friluftsmuseet Hallandsgården forvandles med lys og festdekorasjoner til en plass for mingling og musikk når Galgbergsfestivalen inntar plassen. I en intim og familiær innramming, kommer scenen å prydes av spennende akter, som Marko Markovic, Breabach, Walkabout Sound System og Räfven, som kommer til å sørge for sjelfull og svingende musikk. 
Les mer her

AUGUST

Ystad Sweden Jazzfestival

Når: 1.-6. august.
Hvor: Ystad, Skåne.
Hva: I august går Ystad Sweden Jazzfestival av stabelen, og fyller en av Skånes vakreste byer med musikk. Festivalen omtaler seg selv som «verdens beste og minste jazzfestival», og i internasjonale medier blir den ansett som en av Europas viktigste jazzfestivaler. Her får du oppleve både verdensstjerner, svenske legender og unge musikere som står på randen til en internasjonal karriere. 
Les mer her

Uport Musikkweekend

Når: 3.-5. august.
Hvor: Ulricehamn, Vest-Sverige.
Hva: Fra 3. til 5. august samles Sveriges musikkelite i Ulricehamn. Her blir det mulighet til å oppleve mange bra band i perfekt innramming – med både sjøen, bykjernen og deilige spisesteder i nærheten. Veronica Maggio, Magnus Uggla, Johnossi, Eva Dahlgren og Panetoz er blant årets artister.
Les mer her

Eskilstuna Parkfestival

Når: 3.-5. august.
Hvor: Eskilstuna, Sörmland.
Hva: Byfestival med arrangement og aktiviteter for hele familien. Her blir det karuseller, dragebåtkonkurranse, markedsboder, foodtrucks, øl-telt, restauranter – og ikke minst livemusikk fra både lokale og internasjonale artister. Og best av alt: alle har fri entré!
Les mer her

Big Slap

Når: 4.-5. august.
Hvor: Malmö, Skåne. 
Hva: Housefestival på Tallriken i Pildammsparken i Malmö, som fyller 5 år i år. I år skal blant andre Axwell, Hardwell, JuicyM og DVBBS spille for de 15.000 gjestene som ventes.
Les mer her 

Älvdalens musik och motorfestival

Når: 7.-13. august.
Hvor: Älvdalen, Dalarna.  
Hva: Mellom 7. og 13. august forvandles det lille stedet Älvdalen nord i Dalarna til et myldrende sentrum fylt med liv og røre. Her blir det traktortreff, bilcruising, dragracing, offroad-treff, monsterracershow og et tjuetalls band som underholder.
Les mer her

Kalmar Stadsfest

Når: 10.-12. august.
Hvor: Kalmar, Småland.   
Hva: Tre dager fylt med en herlig blanding av konserter og aktiviteter i Kalmar. I år kan du blant annet oppleve Rebecca och Fiona, Rickard Söderberg og Mikael Wiehe.
Les mer her

Way out West

Når: 10.-12. august.
Hvor: Slottsskogen, Göteborg.
Hva: Musikkfestival i Göteborgs grønne lunge, Slottsskogen. Her blir det film, kunst, design og deilig mat – men først og fremst konserter med dagens og morgendagens største stjerner. I år står blant andre Major Lazer, The Shins, The XX, Ryan Adams, Lana Del Rey, Oskar Linnros, Pixies og Young Thug på plakaten. Og når festivalen slukker lysene, fortsetter festivalnettene på byens utesteder gjennom klubbprogrammet Stay out West.
Les mer her

Change Music Festival

Når: 10.-13. august.
Hvor: Kungsbacka, Varberg og Tjolöholm, Halland.
Hva: Kammermusikkfestival med kjente musikere i det Hallandske kystlandskapet. Her blir det unike kunstinstallasjoner og uforglemmelig musikk av høyeste kvalitet.
Les mer her

Malmöfestivalen

Når: 11.-18. august.
Hvor: Malmö, Skåne.
Hva: Årets folkefest i Malmö! Festivalen besøkes årlig av rundt 1,4 millioner mennesker og er Skandinavias største opplevelsesfestival i bymiljø – som dessuten er gratis for alle. Her fylles gater og torg av konserter, matopplevelser, konkurranser, dans, tivoli, teater og underholdning, og det blir et mylder av dufter og smaker fra alle verdenshjørner. Festivalen prioriterer likestilling og miljø, og er derfor den eneste festivalen i Sverige som har fått utmerkelsen «A Greener Festival».
Les mer her

Operafestival i Dalhalla

Når: 12., 18. og 19. august.
Hvor: Dalhalla, Dalarna.
Hva: Dalhalla er beskrevet som en av de mektigste og mest unike utendørsarenaene i Europa, og i august kan du oppleve opera i det gamle kalkbruddet. Den 12. august spilles Lakmé, som er Delibes mest kjente opera, imens det er duket for Encore - en konsert med to av Sveriges mest verdsatte operasangere, Rickard Söderberg og Matilda Paulsson, den 18. august. Og den 19. kan du se Catulli Carmina & Carmina Burana, med sangere fra både Sverige, Finland og England.
Les mer her

Stockholm Kulturfestival & We are Sthlm

Når: 15.-20. august.
Hvor: Stockholm.
Hva: I slutten av august fylles den svenske hovedstaden med musikk, kunst, litteratur, dans, mote, mat, yoga, film– og mye mer! We Are Sthlm er en ungdomsfestival i Kungsträdgården for dem mellom 13 og 19 år, imens Stockholms Kulturfestival tilbyr noe for alle aldre – og begge festivalene har fri entré. Årets program holder på å ta form, og temaet er India. Det er første gang festivalen har et tema utenfor Europas grenser, og festivalen vil i år gi dufter og farger av både moderne og tradisjonsrik indisk kultur.
Les mer her 

Sabaton Open Air

Når: 16.-19. august.
Hvor: Falun, Dalarna. 
Hva: Hardrockfestival som i år feirer 10-årsjubileum og utøker fra tre til fire dager med dundrende rockefest. Noen av bandene til årets lineup er Sabaton, HammerFall, Pain, Dirkschneider, Steve Harris British Lion, Evergrey, Freedom Call, Rotting Christ, Avatar, Power Quest, Narnia og mange fler.
Les mer her

Göteborgs Kulturkalas

Når: 16.-20. august.
Hvor: Göteborg.
Hva: En av Nordens største kulturfestivaler som går av stabelen i august hvert år. Göteborgs gater og torg forvandles til festplasser der de besøkende kan fråtse i et rikt tilbud av kultur; opera, kunst, musikk, karneval, gateteater, håndverk, litteratur og film. Her blir det over 1200 aktiviteter med fri entré for alle aldre. 
Les mer her

Grenna Bluegrass Festival

Når: 19. august.
Hvor: Gränna, Småland. 
Hva: Bluegrass-festival som i år fyller 40 år. Her kan du oppleve blant andre Halm, Steamboat Entertainers og Country Comfort.
Les mer her

Gainesville

Når: 26. august.
Hvor: Strömsholmen i Eskilstuna, Sörmland. 
Hva: Endagsfestival med fokus på livemusikk i verdensklasse for musikkinteresserte livsnytere. Her kan du unne deg en deilig heldag på den vakre halvøya Strömsholmen i Eskilstuna, med musikk av blant andre Billy Bragg og Tomas Andersson Wij, økologisk mat, drikke av høy kvalitet og en herlig utsikt over vannet. En luksuriøs og avslappet festivalopplevelse!
Les mer her

Live at Heart

Når: 30. august-2. september.
Hvor: På ulike scener i Örebro sentrum.  
Hva: En av Sveriges største musikkfestivaler med fokus på små, intime konserter med nye og spennende band fra hele verden. Her opptrer rundt 200 artister innen ulike sjangre, og ambisjonene er at det skal finne noe for enhver musikksmak. Live at Heart har også blitt en viktig møteplass for musikk- og filmbransjen via Live at Heart Conference, hvor det arrangeres seminarer og workshops.
Les mer her

 

SEPTEMBER

Popaganda

Når: 1.-2. september.
Hvor: Eriksdalsbadet, Stockholm.
Hva: Urban musikkfestival som i hovedsak tiltrekker seg unge fest- og musikkglade mennesker. I år står blant andre Alt-J, Astrid S og Two Door Cinema Club på plakaten.
Les mer her

Mörkaste Småland

Når: 28.-30. september.
Hvor: Hultsfred, Småland. 
Hva: For fjerde gang arrangeres Sveriges fineste seremoni for mørk kunst og musikk i Hultsfred. Her kan du oppleve band som The Haunted, Ravencult, Impiety, Vanhelgd, Necrophobic, Cursed13, King of Asgard, Tribulation, Pagan Rites med fler.
Les mer her

Country SM

Når: 28. september-1. oktober.
Hvor: Sälen, Dalarna.  
Hva: Når Sverigemesterskapet i Country arrangeres i høst, venter en kavalkade av countrymusikk fra både nye og velkjente artister på Sälen Högfjällshotell. Her kan du kombinere musikk med turer i flott natur.
Les mer her 

 

 Velkommen til Sverige i sommer!

Anbefalte aktiviteter