Opplev det magiske lyset i Lappland.

Riksgränsen

Del artikkelen her

Riksgränsen er et legendarisk skisted. På en god dag er det absolutt ingen skisteder som overgår Riksgränsen!

ALPINT PÅ RIKSGRÄNSEN – FRA FEBRUAR TIL JUNI

Området Riksgränsen er enormt stort, men stedet er imponerende god satt sammen og uhyre effektivt fordi fjellets høydeforskjell er optimalt utnyttet. Off-pist og heli-ski er i høy grad i fokus her, og derfor også et hovedmål for mange av de tilreisende skituristene. Off-pist er dog langt ifra den eneste form for skikjøring området har å by på. Fordelt over hele fjellet er det mange supergode og velpreparerte slalåmløyper med varierende vanskelighetsgrad, både grønne, blå og røde løyper.

Hvis du har lyst til at dra avgårde litt sent i sesongen er Riksgränsen perfekt. Skisesongen starter nemlig først i februar, men til gjengjeld kan du stå på ski her til langt inn i de lyse netter i juni. Vil du oppleve noe helt spesielt bør du dra hit i mai/juni, da denne tiden er noe helt spesielt på Riksgränsen. Forestill deg at solen stort sett ikke engang går ned: Det magiske lyset følger deg mens du suser ned gjennom det snødekte landskapet med store brede svinger… – Å stå på en fjelltopp en lys sommeraften med kilometervis av skiløyper under deg er en helt uforglemmelig opplevelse! Du kan altså oppleve svensk midtsommer på ski på Riksgränsen!

LANGRENN PÅ RIKSGRÄNSEN

Riksgränsen ligger så høyt oppe i Sverige at man også kan stå på langrenn her helt til mai. De lyse netter gir virkelig skiløypene en ekstra dimensjon. Snøgarantien varer lenge og har du lyst til å måle krefter med naturen i Lappland kan du både gå på langrenn i noen av de oppkjørte løypene, eller booke en guide til å vise deg enda mer av områdets naturskjønne skiparadis.

AKTIVITETER PÅ RIKSGRÄNSEN

Her finner du skiløyper på alle nivåer. Skiskole finner du selvfølgelig også her – til glede for både store og små. Faktisk er Riksgränsens skiskole viden kjent og berømt for sin høye standard og dyktige instruktører. Du kan delta på skiskole både som barn og som voksen, og du vil uten tvil bli en bedre skiløper etter en undervisningstime her. Riksgränsen gir dessuten de mest erfarne og teknisk dyktige slalåmkjørerne kamp til mållinjen i løyper som ”Uffes Vägg”, ”Rimfors” og ”Nordalsfjäll”, hvor der hvert år i mai arrangeres ’Scandinavian Big Mountain Championship’.

BO PÅ RIKSGRÄNSEN

Du kan for eksempel bo på det moderne hotellet Riksgränsen i hjertet av skistedet. Hotellet har restaurant, sports-shop, konferanselokaler, lege og spa med utsikt over Vassijiare. Rett ved hotellet finner du leiligheter utstyrt med kjøkken, slik at du selv kan stå for mat og drikke på din ferie.

Du kan også innlosjere deg på vandrerhjemmet STF Vandrarhem Riksgränsen, et steinkast fra både hotellet og togstasjonen. Her kan du bo på rom med opp til 4 senger inkl. TV, bad og WC i hvert rom. Det finnes også treningsrom og sauna og et felleskjøkken til matlaging.

SLIK KOMMER DU DEG TIL RIKSGRÄNSEN

  • SAS flyr fra Oslo og Trondheim til Kiruna
  • Norwegian flyr fra Oslo til Kiruna
  • Fra Kiruna lufthavn er det ca. 1,5 time til Riksgränsen (Les mer her)
  • Det går både tog og buss fra Narvik til Riksgränsen)

BRUK #RIKSGRANSEN NÅR DU SKAL DELE DINE EGNE BILDER.

LES MER

www.riksgransen.se

Følg

Ruteveiledning

Ruteveiledning

Skiinfo

Antall bakker
18
Antall heiser
6
Langrennsløyper
Ja
Snowpark
Nei
Største fallhøyde:
387 m

Skiinfo

Les her

Inspirasjon fra

Riksgränsen