Hele familiens vinterparadis

Orsa Grönklitt

Del artikkelen her

I vakre Dalarna og med villmarken som nabo, ligger familieparadiset Orsa Grönklitt. Det er et komplett skianlegg med bakker, løyper, restauranter, skiskole og morsomme aktiviteter – og det hele ligger i gåavstand fra din hyggelige feriebolig.

Full fart i bakkene

I Orsa Grönklitt står du på ski med utsikt til tigre, isbjørner, ulver og gauper, da skianlegget er nabo med Europas største rovdyrpark. Her finnes 23 løyper i forskjellige vanskelighetsgrader, fra grønn til svart, og det er ikke vanskelig å finne sin favorittbakke. På syd- og vestsiden er der flest ”vennlige” løyper til barn, familier og nybegynnere. I nord og øst venter de større utfordringene som Berguven, Helan, Halvan og Biffen (off-pist).

På langrenn i vinterparadiset

Orsa Grönklitt er et av Sveriges absolutt beste steder for langrenn. Her finnes hele 80 km med varierte langrennsløyper. Det snøsikre område, 500 m.o.h. er et ekte paradis, såvel for skituristene som for de lokale. Trening, konkurranser eller vanlige turer – Orsa Grönklitt har noe for enhver.

Barnas vinterfavoritt

Familiebakker, skiskole og rovdyr – barna er VIP-gjester i Orsa Grönklitt. Besøk Blåbärsskogen med snakkende figurer og spennende løyper, eller prøv Bananen med temapark og skicross-bane.

Skiskole

I den velrenommerte skiskolen kan alle lære å stå på ski – både langrenn og alpint. Barn fra 3 år kan få gruppe- eller privatundervisning som blandes med lek og moro i snøen.

Blåbærret Bärra

I Blåbærret Bärras Blåbærsklub kan barna følge med på mange spennende eventyr. Bärra inviterer til fødselsdagsfest, rovdyrsafari, skattejakt og barnas afterski med morsomme aktiviteter, disko og forfriskninger.

Varglyan

Ulvehulen Varglyan er Grönklitts eget fritidsklubb og et samlingspunkt for de yngste som kan more seg her med forskjellige morsomme aktiviteter.

Hyggelig overnatting med imponerende utsikt

I Orsa Grönklitt er det 3500 senger fordelt på hyggelige hytter, leiligheter og vandrerhjem. Dessuten finnes det en campingplass, som har åpent året rundt. Uansett hvor dere velger å bo, finnes det bakker, løyper og aktiviteter like i nærheten, og det er alltid fantastisk utsikt over fjell, daler og sjøer.

Løypefakta

Grønne løyper: 3
Blå løyper: 10
Røde løyper: 7
Sorte løyper: 3

Aktiviteter

  1. Ta en hyggelig tur med hundespann i Grönklitt-skogen. Perfekt for både barn og voksne.
  2. Spennende snøscootersafari gjennom det vakre vinterlandskapet. Det arrangeres også lengre turer med mat, overnatting og oppvarmet sauna.
  3. Orsa rovdyrpark – en unik mulighet for å betrakte noen av verdens største rovdyr i deres naturlige miljø. Store innhegninger, guidede turer, fôring og spennende aktiviteter i parken. Et obligatorisk vinterbesøk.
  4. Ta en utflukt med hest og slede i faklenes skjær gjennom Grönklitt-skogen til Fryksås Hotel hvor det venter en utsøkt middag.
  5. Prøv vinterfiskeri i Rädsjön hvor der er rikelig med regnbueørret og fine le- og grillplasser – den perfekte familieutflukt.

Les mer om Orsa Grönklitt

www.orsagronklitt.se

Skiinfo

Antall bakker
23
Antall heiser
12
Langrennsløyper
80 km
Snowpark
2
Største fallhøyde
140 m

Skiinfo

Les mer

Inspirasjon fra

Orsa Grönklitt