En del av Västgötaturen

Läckö Slott

Del artikkelen her

Läckö Slott ligger vakkert til på en odde i Ekens Skjærgård i sjøen Vänern. Her bys du på herlige måltidsopplevelser, kunstutstillinger, aktiviteter og konserter i eventyrlig miljø!

Läckö Slott er et reisemål for både barn og voksne. Her finnes det opplevelser for alle, uansett om du er historieintressert, vil se på barneteater, gå på småkrypsafari, padle ute på sjøen, gå på tur i naturen, ta en "fika", spise en god middag eller bare tilbringe en stund i eventyrlig vakre omgivelser.


Slottet

Slottets 700 år gamle historie og dens unike, bevarte barokksaler og ytre miljø setter rammene for de utstillingene og konsertene som hver sommer lokker et stort publikum og gjør Läckö Slott til et av Vest-Sveriges mest besøkte turistmål. I 2001 ble Läckö valgt ut som Sveriges vakreste slott og i 2013 vant Läckö, det svenskene kaller Den Stora Turismpriset.


Barnas slott

Et slott kan være utrolig spennende. Läckö Slott tar godt vare på de yngste som besøker Läckö, i fire ulike eventyr, alle tilpasset barnas behov. De minste når ned med føttene til gulvet i Lilla Slottsteatern, de eldste får gå i hemmelige ganger som de voksne ikke vet om. Slottseventyrene pågår i høysesongen. Billetter kjøpes i slottsentreén.

Lilla Slottsträdgården

Hver vår plantes og gjøres det fint i den lille slottshagen som heter "Lilla Slottsträdgården". Og hver sommer blir turistene begeistret av alle farger, former og dufter som kommer mot dem når de går ut i hagen. Lilla Slottsträdgården er en oase verdt et besøk når du er på slottet. Hagen har ulike "etasjer", alle innrammet med høye, hvite stenmurer. Hagen er kjent som en nydelig og fortryllende utstillingshage med et unikt design. Spesielt om sommeren.


Restaurant Hvita Hjorten

Restauranten ligger i naturum Vänerskärgården - Victoriahuset, i den lyse, åpne første etasjen med fantastisk utsikt over Läckö Slott og Vänern. Her serveres gode måltider for enhver anledning, laget av lokalproduserte varer fra slottets hager eller lokale dyrkere som Vänernfiskere, bønder og jegere.


Les mer om Läckö Slott

Velkommen til Västsverige!