Fantastisk og familievennlig

Kläppen

Del artikkelen her

Idyllisk plassert i Sälenfjellene ligger det skjønne, familieeide skistedet Kläppen. Uansett om man er nybegynner eller allerede er en dyktig skikjører, barn eller voksen, så er Kläppen med sine 34 gode og varierte løyper, et område man ikke kan komme utenom.

PÅ ALPINT I KLÄPPEN

Med sine 34 løyper og 21 heiser er Kläppen en av Dalarnas største skisteder. For å kunne garantere de beste skiforholdene har Kläppen investert i snøkanoner og løypemaskiner som arbeider hardt hele natten. Kläppen har leid inn de beste snowboardkjørerne til å designe de ulike delene av snowparken, og folk fra hele Europa reiser hit for å teste den. Kläppen har snøgaranti (med 15 åpne løyper)
fra 20. desember og ut sesongen.

PÅ LANGRENN I KLÄPPEN

Kläppen har også langrennsløyper på mange forskjellige nivåer. Det finnes 4 løyper med forskjellige lengder, fra 3 km til 14 km. Kläppen tiltrekker seg også de aller mest seriøse langrennsløperne. På det 14 km lange Älvsporet, kan man for eksempel trene til Vasaloppet. Sporet er opplyst helt til kl. 22, og er perfekt hvis man ønsker å kombinere barneferien med litt hardere trening.

AKTIVITETER FOR BARN

Kläppens to maskotter Trolle og Trolla skal nok sørge for, at de minste får oppleve masse moro på ferien. For eksempel arrangerer Trolle og Trolla spennende skattejakter, konkurranser og trollsafari. Trolle og Trolla er veldig populære, og blir alltid bestevenner med alle barna.

Å BO PÅ DESTINASJONEN

I Kläppen kan man overnatte i hytte og på den nylig utvidede Kläppen camping, hvor det finnes mer enn 200 el-plasser til campingvogn. Når dagen går mot hell byr Restaurant Tranan inn til afterski med livemusikk. Trenger man et godt måltid, kan man besøke restaurant Topstugen, som ligger på toppen av Kläppen-fjellet og som er kjent for sin fondueaften og fantastiske utsikt.

MER INFORMASJON

Har du lyst på mer inspirasjon fra Kläppen så følg deres videoblogg her
Du kan også lese mer på www.klappen.se

Skiinfo

Antal bakker
34
Antall heiser
21
Langrennsløyper
4
Snowparks
4
Største fallhøyde
315 m

Skiinfo

Les mer

Inspirasjon fra

Kläppen