Uendelige muligheter på familiens favoritdestinasjon

Idre Fjäll

Del artikkelen her

Idre Fjäll i det nordvestlige Dalarna er en skikkelig favorittdestinasjon når det kommer til skiferie i Sverige. Her kan du både stå på langrenn, alpint og finne mange aktiviteter utenfor løypene.

Idre Fjäll har dessuten snøgaranti (10 åpne nedfarter og 2,5 langrennsspor) fra uke 52-16 og er dermed en av Sveriges mest snøsikre destinasjoner.

PÅ ALPINT I IDRE FJÄLL

Idre Fjäll i Dalarna har et variert og flott terreng med løyper mot alle fire verdenshjørner. Det betyr at du alltid kan stå på alpint på sol- eller lesiden, og at du alltid har mange bakker å velge mellom. Løypene er i varierende vanskelighetsgrader fra grønn til svart, og i alt finnes det 40 nedfarter. På Idre Fjäll finner du Dalarnas bratteste alpinbakke, Chocken (46 garders helling), samt alpinbakken med navnet som beskriver akkurat hva den er: Dalarnas lengste. Liker man hopp, rails og dens slags, blir man ekstra glad for Idre Fjälls egen Snowpark som har egne heiser og løyper. Så hvis du velger å legge din skiferie til Idre Fjäll, så er du sikker på at du får utfordringer nok.

PÅ LANGRENN I IDRE FJÄLL

På Idre Fjäll er der rike muligheter for stå på langrenn, i alt 82 km med løyper. Turløypene gir deg mulighet til å se fjellet og nyte naturen. For deg som gjerne vil ha litt rendyrket skitrening, finnes det treningsløyper som er beregnet spesifikt til dette. Hvis du ikke har stått på langrenn siden du var barn, eller føler du er litt rusten, kan du jo ta et par timer på Idre Fjälls langrennskole.

AKTIVITETER FOR BARN

Utenfor løypene kommer man heller aldri til å kjede seg. Det finnes muligheter for bob- og hundeslede, kanefart, barnas afterski, bowling, sportssenter og badeland. Så hvis barna blir lei av skiferie eller trenger til en liten pause, er det mye annet å finne på.

Å BO PÅ DESTINASJONEN

Idre Fjäll har både hytter, leligheter og hoteller i nerheten af skisenteret, så man kan velge den overnatting, som passer best. Hvis man ikke ønsker å lage mat selv, kan restauranten på Pernilla Wibergs Hotel anbefales. Kjøkkenet er i gourmetklasse. Kokkens stolthet er det fine reinsdyrkjøttet som han skaffer fra den nærliggende samelandsbyen.

LES MER OM IDRE FJÄLL

www.idrefjall.se

Skiinfo

Antal bakker
40
Antal heiser
27
Langrennsløyper
62 km
Snowparks
2
Største fallhøyde
304 m

Skiinfo

Les mer

Inspirasjon fra

Idre Fjäll