Skistedet som tilbyr skikjøring på skikkelige fjell.

Hemavan Tärnaby

Del artikkelen her

Disse to stedene tilbyr skikjøring for alle nivåer. Hemavans skiområde har totalt 10 heiser, 50 nedfarter, 2 snowparks og en skicross-arena. I Hemavan finnes også off-pist-paradiset Kobåset som av mange anses som Sveriges beste. I Tärnaby finnes 5 heiser og 30 nedfarter.


Koselig og genuint med stort tilbud for hele familien

Hemavan er en voksende by med et stort utvalg av restauranter, butikker og underholdning samtidig som byen utstråler en genuin følelse slik at den den travle storbyen virker langt unna... Etter en lang dag i skibakken kan man slappe av med en kopp kaffe på noen av byens restauranter, eller hvorfor ikke slappe av med badstue eller et bad i en badestamp med majestetisk utsikt over fjellene. Den som heller vil sette opp tempoet etter en dag i bakken kan velge mellom en fartsfylt afterski på Hemavans Högfjellshotell, en herlig trubadurkveld på baren En Trappa Upp eller kanskje avslutte kvelden med en skikkelig fest på nattklubben Lappkastet.

Tärnaby - Verdensmesterfabrikken

Her finner du flest dyktige skikjørere i forhold til innbyggertall, uten tvil. I den berømte "Ingemarbacken" har Ingemar Stenmark, Stig Strand, Thomas Ringbrant, Anja Pärson, Jens Byggmark, Bengt Fjällberg og mange, mange fler blitt blant verdens beste skikjørere.

Lande midt i fjelleventyret

Hemavan er helt unikt ved at man, som eneste skisted i Sverige, stolt innehar en flyplass midt i byen, bare noen få minutters gange fra skibakkene. Hemavan Tärnaby passer for hele familien og tilbyr aktiviteter for barn i alle aldre og maskotten Lenny Lemmel sørger for at barna for et ekstra morsomt opphold.

Heliski

Hemavan Tärnaby er kjent som selve vuggen for heliski ettersom det var det første stedet som innførte dette i Sverige. Her kan du være med på heliski fra februar til mai (så lenge været tillater det). Det finnes flere ulike aktører som tar deg med opp i fjellene med helikopter for å nyte uforglemmelige øyeblikk sammen med erfarne guider.

Scooter

Naturen i Hemavan Tärnaby er storslagen og varierende. En måte å oppleve den på er å kjøre scooter gjennom bjørkeskoger, over frosne sjøer og opp til de flotte fjelltoppene. Vær og vind styrer hva som er det beste målet for dagen, men en tur i Vindelfjällens naturreservat er virkelig å anbefale. Å ferdes gjennom Systerskalet er en fantastisk opplevelse som gjør at man virkelig forstår naturens storhet. Jofjället er et utmerket område dersom været ikke er så bra ettersom store deler av området ligger i fjellbjørkskog.


Langrenn

Der det finnes skikkelige fjell finnes det også flotte langrennsmuligheter. Her kjører du på natursnø i velpreparerte løyper både i skogsterreng og ovenfor tregrensen. Kjør Kobåssporet som ligger helt oppe på fjellet og ta en svensk fika på Folkets Fjellcafé och Grill. Eller ta med egen niste og ta en rast langs noen av de fine skogsløypene. Her finnes løyper for alle, både enkle og utfordrende løyper.

Skicross

Hemavan Tärnaby satser på skicross og har 2 nye arenaer som ble bygget sist vinter. Skicross-arenaen er designet slik at alle skal kunne teste banen, uansett hvor erfaren skikjører man er. John Lindh, hovedtrener for det Svenske Skicrosslandslaget, har designet banen i Hemavan som ble en skikkelig allerede første sesongen. Skicross-arenaen er plassert ved Länken (mellom Centrumliften og Kungsliften) der store og små kan konkurrere mot hverandre i fantastiske omgivelser.

Les mer om Hemavan Tärnaby.

Velkommen til skiferie i Sverige!

Skiinfo Hemavan / Tärnaby

Antall løyper
30 / 16
Antall heiser
10 / 5
Barneområde
2 / 2
Off-pist
Ja / Ja
Største fallhøyde
665m / 350m

Inspirasjon fra

Hemavan Tärnaby