Naturens eget amfiteater

Dalhalla

Del artikkelen her

360 millioner år siden falt en meteor fra verdensrommet over Dalarna, og resultatet ble Siljansringen og den omkringliggende Siljansbygden. Hele områdets fjell ble påvirket og det ble formet en spennende sammensetning av fargerike vertikale striper i de forskjellige jord- og steinlagene. Hvorav kalk har blitt ekstra lett tilgjengelig.


Naturens eget amfiteater

Dalhalla, eller Draggängarna som det het tidligere, er navnet på et tidligere kalkbrudd, midt i skogen utenfor Rättvik, der arbeidet ble avsluttet i 1990. Under ca 50 år sprengte og gravde man frem det som må har blitt forutsetningen for Dalhalla, en akustisk utformet arena med dimensjoner som bidrar til et slags idealistisk gyllent snitt, dog i tre dimensjoner. Et lykketreff, som gjør at Dalhalla kan likestilles med kjente scener fra antikkens Hellas og Italia.

En unik utendørsarena

Dalhalla er i dag en internasjonalt etablert spillested og blant annet beskrevet som en av de mektigste og vakreste utendørsarenaene i Europa. I perioden fra juni til september tilbyr Dalhalla 20-25 arrangement med både svenske og internasjonale artister i ulike musikkstiler.

Arrangement

Noen spennende arrangement som kan oppleves i 2016 er blant annet: Europe 11. juni, Mando Diao 21. juli. og Fyrverkerikonserten med Carola 10. september.

Les mer om Dalhalla

Velkommen til Dalarna!

Følg

Ruteveiledning

Ruteveiledning

Fakta

Sitteplasser
4100
Ståplasser
ca 900
Handikapplasser
32
Restaurantplasser
180
Parkeringsplasser
1000

Inspirasjon fra

Dalhalla