Hele familiens skidestination

Branäs

Del artikkelen her

I år vant Branäs, for 8. år på rad, tittelen "Sveriges bästa skidort för barnfamiljer". I Branäs finner du alt fra svarte bakker for de vågale, til flate familiebakker for lek og skikjøring i litt roligere tempo.

Det er helheten og tanken bak, som skaper den spesielle opplevelsen i Branäs. Det er like stort fokus på prima skikjøring for folk i alle aldre, som det er på servering av varm økologisk saft i bakken og fleksibel skileie. Branäs har 29 nedfarter og 20 heiser (inkludert en gondolheis), og Sveriges tiende største fallhøyde på 415 meter. Skianlegget ligger en ca. 3 timers biltur fra Oslo (200 km).

Alpint

I Branäs finnes det alt fra grønne til svarte bakker, og du kan få opp til 3 herlige kilometer nedover på en enkelt tur. Før sesongen 2015/16 har dessuten nybegynnerområdet fått en ansiktsløftning og det er kommet flere nye barneheiser. Løypene som fører ned fra fjorårets nyhet "Express heisen" er også blitt bedre, hvilket gir mulighet for enda morsommere og mer sikker skikjøring.

Løypekartet gir et godt overblikk over hele området med skibakker, heiser, hytter, restauranter med mer. Ta en titt og se hvordan systemet henger sammen, og hvilke hytter som ligger hvor.

Fine langrennsløyper og barneaktiviteter

De preparerte langrennsløypene har god plass både til klassisk stil og skøyting. Løypene har en sammenlagt lengde på 20 kilometer med totalt 6 forskjellige spor at varierende lengder. Perfekt både for nybegynnere og de mer drevne langrennsløperne.

I Branäs er utendørsaktivitetene gratis for alle barn. Barn under 8 år for dessuten også gratis heiskort. Glem dog ikke at barna trenger sitt eget keycard (dette kjøpes på Infosenteret). For litt ekstra energipåfyll ute i bakken bys også alle barn på varm økologisk saft. Det er altså veldig tilrettelagt for barn i Branäs. Klikk her for å lese mer de ulike barneaktivitetene.

Å bo i området

BRANÄS BY
I Branäs by er det både ferieleiligheter og større fjellhytter et steinkast unna sentrum, rett ved alt hva du behøver for en aktiv skiferie. Her ligger også anleggets største barneområde. Transport mellom byen og bakkene foregår enkelt med minitoget morgen og ettermiddag, mandag-onsdag og fredag-lørdag.

SKI LODGE
Ski Lodge er nabo med bakkene. Bo moderne og bekvemt i leiligheter med hotellstandard, hvor både sengetøy og sluttrengjøring inngår. I direkte tilkobling til leiligehtene finnes det både bar og restauranter, og du kan stå på ski rett til skibakken.

MOUNTAIN LODGE
Før sesongstart 2015/16 blir det bygget en ny toppmoderne lodge med 63 leiligheter og 236 senger i direkte tilknytning til Ladan på Branäsfjellet. Med de nye leilighetene kan gjestene velge mellom totalt 8500 senger i dette området. I Mountain Lodge bor du bekvemt med hotellstandard, og har tilgang til en stor lounge, relaxavdeling og konferanserom. Bakken ligger i skiavstand.

BRANÄSFJELLET
I Branäsfjellets hytter har du en fantastisk utsikt over dalen, og er rett ved ski- og akebakker, samt langrennsløyper. Oppe på fjellet er det også skiutleie og restaurant, og alle bakkene ligger i skiavstand. I anleggets nærområde kan du velge mellom et bredt utvalg av hytter i flere størrelser og med forskjellig beliggenhet. Du kan lage mat i eget kjøkken, eller spise på en av restaurantene på området.

Restauranter

Branäs har gått "all-in" når det kommer til restauranttilbud. Før sesongen 2015/16 er stort sett alle restauranter på fjellet og i dalområdet restaurert, slik at man kan nyte lekre måltider i estetiske omgivelser.

Følg

Ruteveiledning

Ruteveiledning

Skiinfo

Antall løyper
26
Antall heiser
19
Langrennsløyper
30 km
Snowpark
1
Største fallhøyde
415 m

Inspirasjon fra

Branäs